Slovenija
9 ogledov

Bavčar bo tožil Jankovića

Igor Bavčar postopke proti njemu označuje kot politično gonjo. (Foto: BOBO) Žurnal24 main
Nekdanji šef Istrabenza bo zaradi lažnih obtožb Zorana in Damijana Jankovića zadoščenje iskal na sodišču.

"Ne spuščam se v očitke Bošku Šrotu v zvezi z lastninjenjem Pivovarne Laško, ki jih ne poznam in me ne zadevajo, toda naj rečem, da menedžerskega prevzema Istrabenza nisem nikoli začel, kaj šele izpeljal," je zapisal Bavčar, ki zavrača vse obtožbe ljubljanskega župana in njegovega sina.

Zatrjuje, da je vedno posloval preko enega samega tekočega računa in zato tudi ni nobenih finančnih poslov prikrival ali jih lažno prikazoval in tudi ne protizakonito pridobil nobenih premoženjskih koristi. Navedbe policije, da je povzročil večdesetmilijonsko škodo, pa označuje kot zavajanje javnosti.

Nič se ne dogaja s Kresalovo in Jankovićem
Po Bavčarjevih besedah je zanimivo, da policiji tega ni težko večkrat ponavljati, niti enkrat pa recimo ne pove, kaj je s preiskavami na podlagi ovadb zoper ministrico za notranje zadeve Katarino Kresal in ljubljanskega župana Jankovića.

"Zdi se, da je zadrega aktualne politike glede mnogih vprašanj, kot je recimo referendum o arbitražnem sporazumu, zelo velika in je zato priročno ponavljati že večkrat objavljene lažne obtožbe," je zapisal Bavčar in napovedal tožbe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.