Slovenija
22 ogledov

Bavčar in Valant brez glasovalnih pravic

Najnovejša Bavčarjeva marketinška poteza: štipendije za revne. Bavčar je lani pr Žurnal24 main
Po neuradnih podatkih je Agencija za trg vrednostnih papirjev Igorju Bavčarju in Stanetu Valantu odvzela glasovalne pravice v družbi Istrabenz.

Strokovni svet agencije je konzorciju družb Maksime Holding, ki je v lasti družbe FB Investicije Igorja Bavčarja, predsednika uprave Istrabenza, in petim družbam, ki jih obvladuje skupina NFD Staneta Valanta (NFD Holding, Finetol, Maksima Invest, Daimond in Fidina) omejil glasovalne pravice, poroča spletni portal finance.si. Omenjene družbe skupaj obvladujejo 49,41 odstotka Istrabenza.

Po odločitvi strokovnega sveta agencije bo šest družb iz konzorcija za prevzem holdinga Istrabenz glasove pridobilo šele, ko bodo objavile prevzemno ponudbo.

Marca je šest omenjenih družb podpisalo sporazum o skupnem prevzemu Istrabenza. Igor Bavčar je maja priznal, da je pomemben lastnik Istrabenza, ki ga obvladuje prek FB Investicij in Maksime Holding. Ob tem pa je dejal, da ima Maksima Holding v lasti manj kot 25 odstotkov delnic Istrabenza, zaradi česar naj ne bi imel nadzora nad družbo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.