Slovenija
18 ogledov

Bavčar izstopa iz Združenja Manager

Igor Bavčar (Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Nekdanji prvi mož Igor Bavčar je po objavi našega članka sporočil, da izstopa iz Združenja Manager. Znašel se je namreč v družbi s še štirimi menedžerji, ki bodo morali stopiti pred častno razsodišče.

Gre za Bineta Kordeža, Boška Šrota, Hildo Tovšak in Ivana Zidarja. Bavčar je v odgovoru na članek Pometajo jih izpred svojega praga zapisal, da bi moral pred razsodišče stopiti tudi pred enim tednom odstavljeni predsednik združenja Aleksander Svetelšek. Bavčar je prepričan, da kot prvi mož Istrabenza ni storil nič napačnega.

Celoten odgovor Igorja Bavčarja

IZSTOPAM!
Sonja Šmuc, izvršna direktorica Združenja Manager, je za Žurnal24 povedala, da častno razsodišče združenja obravnava pet menedžerjev. Gotovo me je v to družbo uvrstil pred tednom dni odstavljeni predsednik Združenja Manager Aleksander Svetelšek. Težko si predstavljam, da so se za ta "pregon odločili" takoj po tem, ko je zapustil združenje. Če pa je Šmuceva, ki je Svetelška javno branila pred obtožbami, to res storila šele po njegovem odhodu, se postavlja več vprašanj. Najprej, zakaj ni tudi Svetelška uvrstila na seznam obravnavanih pred častnim razsodiščem? Če je nanj uvrstila Bineta Kordeža, zakaj ne njega, ki je Kordežu asistiral pri prevzemu Merkurja? Najprej preko Engrotuša, ki ga je vodil, ki je delež Merkurja kupilo od državnih skladov, potem pa takoj prodalo naprej. Nato pa še zasebno, preko svojega podjetja, da ja ne bi zamudil kakšne priložnosti za zaslužek! In to res etično "nesporno", kot berem, zasebno je Svetelšek vstopil v Merfin nekaj dni po tem, ko je postal član nadzornega sveta Merkurja. Da tu sploh ne omenjam prijateljskih poslov z odvetnikoma Dušanom Korošcem in Mirom Senico v Petrolu.
 
Če je "seznam" nastal še pod Svetelškovim vodstvom pred tednom dni, pa je sploh sprevrženo, da nekdo, ki je do vratu v poslih, ki jih hoče obsojati kot sporne, mirno kriminalizira svoje nekdanje sodelavce pri tem poslu. In pri tem uživa vso podporo izvršne direktorice, ki ga v javnosti brani tako, da napada medije, češ da si predstavljajo, da lahko vodijo družbe.
 
Ne vem, kakšna etična merila združenja naj bi kršil jaz. Mar ta, da me je ovadil Zoran Janković? Mar ta, da se je Istrabenz znašel v vrtincu dolžniške krize in je, za razliko od mnogih drugih slovenskih podjetij, nekaj tisoč jih je z blokiranimi računi, sposoben dolgove povrniti v celoti? Mar ta, da ravno to dokazuje, da so bile Istrabenzove naložbe dobre in da nihče od zaposlenih ni ostal brez službe, plače in tudi država ne brez prispevkov? Mar ta, da je očitno, da Istrabenzove težave niso povezane z nobenim menedžerskim odkupom, to je za časopis Dnevnik potrdil tudi dosedanji predsednik Istrabenzove uprave Tomaž Berločnik.
 
Da je Sonja Šmuc ta "seznam" objavila dober teden po odstopu Aleksandra Svetelška, kaže le na njen poskus, da ja ne bi pod vprašaj postavljali združenje samo, ljudi, ki ga vodijo, ki poklekajo pred pritiski politike, namesto da bi si s svojim delovanjem zgradili lastno integriteto. Čeprav cenim mnoge izmed njegovih članov, ne sprejemam načina anatemiziranja posameznikov zato, kot mi je rekla Sonja Šmuc v telefonskem pogovoru, ker se o nekaterih "zelo veliko razpreda v medijih!" To je namreč res za lase privlečen izgovor, kajti "seznam" teh, o "katerih se veliko razpreda v medijih", lahko Šmuceva začne delati kar v organih združenja samega. Zato izstopam iz Združenja Manager.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.