Slovenija
6 ogledov

Bavčar kandidira za svojega naslednika

Igor Bavčar postopke proti njemu označuje kot politično gonjo. (Foto: BOBO) Žurnal24 main
Igor Bavčar, dosedanji predsednik uprave Istrabenza, naj bi kljub dogodkom v zadnjih mesecih v družbi znova kandidiral za mesto predsednika uprave.

Igor Bavčar je pred tedni napovedal, da se bo do 15. maja poslovil z vrha Istrabenza, ki je pod njegovim vodenjem zašel v hude finančne težave, saj je celotni holding zadolžen za skoraj milijardo evrov.

Po neuradnih podatkih Žurnala24 pa naj bi bil Bavčar med 18 kandidati, ki so se prijavili na razpis za mesto predsednika uprave. Bavčarja smo včeraj želeli poprostiti za komentar, a se na naše klice ni odzival.

Podobno se je ponovilo danes, ko na ponovljeno vprašanje ni odgovorila niti njegova tiskovna predstavnica. Kadrovska komisija Istrabenzovega nadzornega sveta je sicer danes pregledala prispele prijave na razpis za predsednika in člana uprave in pripravila predlog nadzornemu svetu družbe. Kadrovska komisija je izbrala devet kandidatov, ki ustrezajo vsem razpisnim pogojem, in jih bo povabila na predstavitev. 

Nadzorni svet bo odločal o imenovanju po predstavitvi kandidatov. Javnosti bo nadzorni svet posredoval informacije v zvezi z imenovanjem po končanem postopku imenovanja. Nadzorni svet bo odločitev o imenovanju sprejel najpozneje do 15. maja 2009.

Če bi nadzorni svet, ki ga vodi Tomaž Toplak, Bavčarju potrdil nadaljevanje mandata, bi to verjetno precej zapletlo pogovore s konzorcijem bank, ki so za enega izmed pogojev za sanacijo dolga postavile prav odhod Bavčarja. Nadzorni svet naj bi sicer o novem prvem možu Istrabenza odločal v petek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.