Slovenija
40 ogledov

Bavčar: Krivde ne mislim priznati!

Sodišče
1/6
Anže Petkovšek
Nekdanji predsednik uprave Istrabenza Igor Bavčar in nekdanji direktor Pivovarne Laško Boško Šrot nista prišla na današnji predobravnavni narok na ljubljansko okrožno sodišče v zadevi, kjer jima sodijo zaradi trgovanja z delnicami Istrabenza.

Nekdanji predsednik uprave Istrabenza Igor Bavčar je danes povedal, da se predobravnavnega naroka na ljubljanskem okrožnem sodišču ni udeležil, ker bi bila njegova navzočnost potrebna le, če bi na naroku nameraval priznati krivdo.

Kot je dejal, krivde ne misli priznati, ker očitanega kaznivega dejanja ni storil. "Zato bi bila moja navzočnost nepotrebna in nesmiselna," je še pojasnil.

Predobravnavni narok ne poteka samo za Bavčarja, temveč tudi za nekdanjega direktorja Pivovarne Laško Boška Šrota, ki se naroka prav tako ni udeležil. Kasneje je pojasnil, podobno kot Bavčar, da njegova navzočnost ni bila potrebna, saj da ni storil nobenega kaznivega dejanja. "Nisem zlorabil položaja, da bi Bavčarju pridobil premoženjsko korist in s tem oškodoval firmo oziroma sebe," je dejal.

Prav tako se naroka, kjer bi se izrekli o krivdi, ni udeležil nobeden od preostalih obtoženih.

Nekdanjima šefoma Istrabenza in Pivovarne Laško bodo sicer začeli soditi 19. marca.

Na zatožno klop naj bi jih sedlo sedem

Zaradi domnevno spornega trgovanja z delnicami Istrabenza bi morali danes na zatožno klop sesti še predsednik uprave Maksime holdinga Nastja Sušinski, nekdanji svetovalec za finance v Istrabenzu Kristjan Sušinski, lastnik Sportine Bahtijar Bajrović, kranjski odvetnik Branko Lipovec, nekdanja "slamnata" lastnica Šrotovega podjetja Kolonel Danijela Raković, Sportina Bled, Durox in Cogito. Vendar ni bilo nikogar.

Obtožnico razdelili na dva dela

Sodišče je nato na predlog tožilstva obstoječo obtožnico zoper sedmerico razdelilo na dva dela. Tako bodo obtoženim najprej sodili zaradi domnevno spornega trgovanja z delnicami, ki se nanaša na večkratno prodajo 7,3-odstotnega deleža Istrabenza, pozneje pa še zaradi menedžerskega prevzema Pivovarne Laško. Razdelitev obtožnice je bila po mnenju tožilstva nujna zaradi skorajšnjega izteka dopustnega triletnega roka za zamrznitev premoženja.

Naj vas spomnimo

Kazniva dejanja naj bi se zgodila leta 2007 ob preprodaji 7,3-odstotnega deleža Istrabenza, ki ga je Pivovarna Laško prodala najprej hčerinski družbi Plinfin (za 23 milijonov evrov), nato je pivovarna prodala Plinfin za vsega 7.500 evrov Sportini, ta pa 1. oktobra 2007 za 24,9 milijona evrov Microtrustu v lasti Nastje Sušinski. Istega dne je Microtrust prodal Istrabenzov paket Pom-Investu za 49,2 milijona in s tem zaslužil 24,3 milijona evrov.

Komentarjev 18
  • privat 09:33 21.februar 2013.

    Tajkuna...bežite ,ker mogoče Vas pa bojo preganjali...nikoli ne veš ,kdo je močnejši..

  • Avatar frnazzi
    frnazzi 22:19 19.februar 2013.

    Krivde ne mislim priznati! - iz tega stavka je lepo razvidno, da JE kriv, a bo še naprej lagal in se izmotaval, v skrajnem primeru pa celo čudežno zbolel, po možnosti za kakšno davico ali čem podobnim.

  • feferon 19:13 19.februar 2013.

    Kje je bil pa JJ? Tam kjer se denar tala je vedno zraven!