Slovenija
8 ogledov

Bavčar: Niso imeli kaj najti

(Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Kriminalisti pri meni niso imeli kaj najti, ker nisem nič skrival. Tako se je nekdanji prvi mož Istrabenza odzval na današnje pisanje Dnevnika, da so na njegovem računu našli skoraj tri milijone evrov.

"Kriminalisti niso imeli kaj najti, ker nisem nikoli nič skrival," je v odzivu na današnje pisanje Dnevnika zapisal nekdanji prvi mož Instrabenza Igor Bavčar in ponovil, kar je že pred časom povedal v intervjuju za Žurnal24: "Poslujem samo preko enega računa, moji računi so čisti in transparentni."

Nekdanjega prvega moža je zmotilo, da je časnik pisal o "najdbah na njegovem računu". "Ko jim je Zoran Jankovič poslal ovadbo zoper mene (podpisal jo je tudi njegov sin Damjan, si predstavljate človeka, ki v svoje rabote vleče svoje otroke?), so šli v banko po izpiske!," je zapisal. "Preko bančnega računa poslujejo običajni ljudje, tako kot jaz. Kriminalisti pa imajo to 'najdbo' najbrž za poseben uspeh."


Ponovil je, da gre za nepristranski proces, o čemer po njegovih besedah priča dejstvo, da so bili novinarji o obtožnici obveščeni pred njim. "Kot tokrat, ko se novinarka Vukovičeva in novinar Cirman sklicujeta na dokumente, ki jih imajo v uredništvu. Najbrž sta obtožnico dobila prej kot jaz, kar le še enkrat pove, za kakšen proces gre," je zapisal.

Dnevnik je danes poročal, da naj bi med preiskavo suma zlorabe položaja in pranja denarja pri lastninjenju Istrabenza na računih Igorja Bavčarja pri NLB našli skoraj tri milijone evrov. Znesek je višji od vsote vseh Bavčarjevih bruto prejemkov med junijem 2002 in majem 2009, ko je vodil Istrabenzovo upravo, piše časnik. Bavčar je imel po trditvah časnika na tekočem računu v NLB še maja lani tudi približno 436 tisoč evrov.

 

Kot je znano, je v preteklih dneh posebna skupina za pregon organiziranega kriminala vložila neposredne obtožnice zoper Bavčarja, nekdanjega prvega pivovarja Boška Šrota in še sedem drugih oseb.

 

Objavljamo celotno Bavčarjevo pismo (klikni na povezavo).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.