Slovenija
21 ogledov

Bavčar obtožen pranja denarja

Žurnal24 main
Obtožnica, ki jo je vložila posebna skupina tožilcev za pregon organiziranega kriminala, Boška Šrota bremeni zlorabe položaja, Igorja Bavčarja pa pranja denarja.

Kot piše današnji Dnevnik, se tožilstvo v obtožnici – ki je bila podana zoper devet fizičnih in šest pravnih oseb – osredotoča predvsem na lastninjenje Pivovarne Laško.

Nekdanjemu generalnemu direktorju in nekdanjemu največjemu lastniku družbe Bošku Šrotu očita več kaznivih dejanj, in sicer v treh primerih zlorabe položaja ali pravic in v enem primeru ponareditve ali uničenja poslovnih listin.

Nekdanji predsednik uprave Istrabenza Igor Bavčar je obtožen kaznivega dejanja pranja denarja. Kriminalisti, ki so proti njemu podali kazensko ovadbo, so ga sicer sumili kaznivih dejanj zlorabe položaja in ponarejanja listin.

Bo%C5%A1ko %C5%A0rot, Adrijana Starina Kosem  | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Obtožnica je poleg Bavčarja in Šrota podana še proti direktorju Maksime Holdinga in nekdanjega lastnika podjetja Microtrust Nastji Sušinskemu, nekdanjemu svetovalcu za finance v Istrabenzu Kristjanu Sušinskemu, lastniku Sportine Bahtijarju Bajroviću, kranjskem odvetniku Branku Lipovcu, nekdanjemu direktorju Infond Holdinga Matjažu Rutarju, nekdanji "slamnati" lastnici Šrotovega podjetja Kolonel Danijeli Raković in Šrotovi poslovni sodelavki Vesni Rosenfeld.

Poleg Sportine in Microtrusta, prek katerih je Pivovarna Laško družbam iz Bavčarjevega kroga prodala 7,3 odstotka Istrabenza, ter Šrotovih družb Kolonel in Atka-Prima sta med pravnimi, ki jih zadeva obtožnica, tudi podjetji Durox in Cogito, ki ju zastopa Rosenfeldova, sicer tudi njuna nekdanja lastnica, navaja Dnevnik.

Tožilstvo Nastji Sušinskemu očita kazniva dejanja pranja denarja, zlorabe položaja ter ponareditve ali uničenja poslovnih listin, Kristijanu Sušinskemu pa kaznivo dejanje pranja denarja.

Bajrovića tožilstvo bremeni pomoči pri storitvi kaznivega dejanja zlorabe položaja ter ponareditve ali uničenja poslovnih listin, enaki kaznivi dejanji očita tudi Lipovcu. Da so Šrotu pomagali pri storitvi kaznivega dejanja zlorabe položaja, pa očita Rakovićevi, Rutarju in Rosenfeldovi, navaja časnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.