Slovenija
16 ogledov

Bavčar se je obdržal v sedlu

Igor Bavčar (desno) je bil z današnjim potekom seje nadzornikov, ki jih vodi Tom Žurnal24 main
Istrabenzovi nadzorniki niso razrešili predsednika uprave družbe Igorja Bavčarja, prav tako sam ni dal odstopa, kot je še dopoldan pričakoval velik del javnosti.

Sejo, ki so jo nadzorniki začeli ob desetih zjutraj, so ob treh popoldne prekinili in jo bodo nadaljevali v ponedeljek ob dveh.

Odločitev v ponedeljek
Tedaj se tudi izteče rok, ko naj bi banke upnice odgovorile na predlog uprave glede novega moratorija na izplačilo dolgov do maja in priprave začetka odplačevanja dolgov z odprodajo naložb. Bavčar je že včeraj v oddaji Trenja napovedal, da bodo med drugim prodali del naložb v turizmu. Nadzorni svet bo v ponedeljek obravnaval tudi zahtevo tretjinskega lastnika Petrola glede zamenjave Igorja Bavčarja na čelu Istrabenza.

Po zgledu Iskraemeca

''Izredno sem zadovoljen s potekom današnje seje, da je bil storjen velik korak naprej,'' je poročilo uprave glede dogovora z bankami upnicami glede reprogramiranja dolgov Istrabenza komentiral Tomaž Toplak, ki po odstopu Janka Kosmine vodi nadzorni svet družbe. Nadzorniki v ponedeljek pričakujejo pozitiven izid. ''Istrabenz trenutno ni v najboljšem položaju, a verjamemo v uspeh  finančne sanacije,'' je dejal. Toplak je za zgled, kako bi si želel videti reševanje Istrabenza, navedel primer Iskraemeca, kjer so bile tudi banke upnice v celoti poplačane.

Predlog, star tri mesece
Bavčarju se je zdelo ključno, da sta bila na seji nadzornikov prisotna tudi predstavnika največjih delničarjev (Petrola in NFD) in sta podprla njegov predlog reševanja Istrabenza. ''Ta krovni predlog je bil pripravljen že tri mesece,'' je dejal Bavčar, ki pa vsebine ni želel komentirati. Na vprašanje prvemu nadzorniku Toplaku, kaj se je v tem času spremenilo, da so ga šele zdaj podprli, pa je odgovoril, da ''je prišlo do nekaterih novih momentov''. Ali je bil to odstop Janka Kosmine z mesta predsednika nadzornega sveta, je odgovoril nikalno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.