Slovenija
78 ogledov

Bavčar še to poletje vendarle v zapor?

Igor Bavčar Saša Despot
Igor Bavčar e dvignil sodbo višjega sodišča, ki mu je potrdilo petletno zaporno kazen v zadevi Istrabenz. Kot so za STA pojasnili na ljubljanskem okrožnem sodišču, kjer Bavčarjeve povratnice sicer še nimajo, zdaj sledi pošiljanje poziva na prestajanje zaporne kazni.

Na okrožnem sodišču so navedli, da je bila sodba do tega trenutka vročena specializiranemu državnemu tožilstvu ter odvetniškima družbama Čeferin in Mramor, Sorta, Holec. Toliko povratnic ima sodišče v tem trenutku, ni pa izključeno, da povratnic od petka še ni prejelo.

Medtem sta portal pozareport in Radio Slovenija poročala, da je sodbo dvignil tudi Bavčar, česar na sodišču niso mogli potrditi. Bo pa ljubljansko okrožno sodišče po prejemu povratnice poslalo poziv na prestajanje kazni. Skladno z zakonom obstaja več načinov vročanja, osnovni način je vročanje po pošti, v primeru neuspele vročitve pa sodišče lahko uporabi tudi druge v zakonu predvidene načine vročitve. V primeru neuspele vročitve lahko sodišče med drugim uporabi sodnega vročevalca.

Bavčar bo imel 15 dni časa za dvig poziva na prestajanje kazni, od dviga pa mora preteči še osem dni do začetka prestajanja kazni.

Okrožno sodišče je septembra lani Bavčarja ter brata Sušinski znova obsodilo zaradi pranja denarja pri preprodaji delnic Istrabenza, Bavčar pa je bil oproščen obtožb napeljevanja k zlorabi položaja. Bavčarju je sodišče zato izreklo kazen petih let zapora, Kristjana Sušinskega je obsodilo na tri leta zapora, Nastjo pa na dve leti.

V prvotni sodbi julija 2013 je bil Bavčar zaradi pranja denarja obsojen na sedem let zapora, a je sodbo nato vrhovno sodišče pred dvema letoma razveljavilo in vrnilo v ponovno sojenje, Bavčar pa iz zdravstvenih razlogov v tem času ni nastopil zaporne kazni.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 10
  • slajan 08:15 13.junij 2017.

    Kaj pa če namesto zapora odsluži 100 ur v javno dobro? Lahko npr. svetuje Istrabenzu, pomaga pri prodaji še ostalih primorskih dobrih firm, pomaga Hrvatom pri določitvi meje v Savudrijski vali itd

  • mrki 07:33 13.junij 2017.

    miško - pozablajš da Bavčar ni šel sam s karjolo v sef banke in odpeljal cekine !? ampal+k so mu to omogočili , strici, bankirji - le kje so sedaj tisti ? a ti niso zaslužili malo bit na hladnem.

  • mrki 07:31 13.junij 2017.

    ma dejte že nehat utrujat s tem Bavčarjem !! Raje se posvetite temi: Kdaj bodo šli BANKIRJI in njihove eminence v čuzo - vsi tisti ki so imeli na zaslišanjih DEMENCO !!