Slovenija
39470 ogledov

Bavčar: To mi je rekel Janša, ko sem šel v zapor

Igor Bavčar
1/3
Saša Despot
Igor Bavčar razkril, kaj mu je, ko je odhajal v zapor, rekel Janša.

"Ko sem odhajal v zapor, mi je Janez Janša rekel, da se je on v zaporu naspal in da je prebral knjige, ki jih najbrž ne bi nikoli. Človek se v zaporu umiri. Veliko berem, razmišljam in pišem o Sloveniji, svetu, zgodovini in svoji kazenski zadevi. Prizadevam si, da dokažem svojo nedolžnost," je v pogovoru za Dnevnikov Objektiv, ki izide jutri, dejal Igor Bavčar.

Bavčar na Dobu prestaja petletno zaporno kazen, a se se z ustavno pritožbo bori, da bi dokazal svojo nedolžnost.

"Meni so napačno sodili in me napačno obsodili. … Meni sodi ulica, ulico sta poslušala Cerar in Klemenčič, ko sta govorila o sojenju meni, saj sta ulico pač potrebovala, da bi ostala na položajih, in to je eden od pomembnih razlogov, da jaz sedim," je prepričan Bavčar. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 40
  • Avatar Leon
    Leon 09:31 19.oktober 2019.

    Predlagam izmenjavo zapornikov med EU članicami .... Turčijo , Romunijo,Bolgarijo .

  • francl12 07:22 19.oktober 2019.

    baraba goljufiva!!! Zapori za takšne iztrebke bi morali biti takšni, da bi iztrebki doblili le kruh in vodo 1x dnevno, bivali pa bi na 1 kvadratnem metru brez postelje v svojih iztrebkih!

  • ode 06:29 19.oktober 2019.

    Kako hudoben in nesramen je tale zapor na Dobu. Same nedolžne drži zaprte tam doli, medtem ko se krivi svobodno sprehajo okoli. Kje so tu človekove pravice. Naj kaj ukrenejo Varuh č. pravic, AI, HM in druge organizacije.