Slovenija
0 ogledov

Bavčar zadovoljen, nagrade ne bo dobil

Janko Kosmina in Igor Bavčar Žurnal24 main
Po Bavčarjevih besedah so bili nadzorniki na seji družbe enotni. Seznanili so se s potekom pogovorov z bankami, ki jih ima družba za dolgoročno finančno konsolidacijo družbe.

Nadzorniki Istrabenza so se danes na peturni seji seznanili s potekom pogovorov z bankami, ki jih ima uprava družbe za dolgoročno finančno konsolidacijo družbe. Dokončnega dogovora z bankami še ni. Nadzorniki so sicer po seji izjavljali, da so signali iz bank pozitivni in da so s povedanim zadovoljni. Strinjali so se, da prenagljena prodaja strateških naložb (Droga Kolinska, Mercator ...) v tem trenutku ne bi bila smotrna, takšni ukrepi ne bi bili v interesu nikogar.

Konzorcij bank
Holding Istrabenz je imel konec septembra za okoli 560 milijonov evrov terjatev in posojil. Od tega je bilo za 160 milijonov evrov kratkoročnih posojil, 374 milijonov evrov dolgoročnih posojil in 25,6 milijona evrov poslovnih obveznosti. V skupini je zaposlenih blizu 4700 ljudi, 24 v matični družbi. Z namenom učinkovitega in transparentnega iskanja rešitev je uprava Istrabenza v skladu z dobro prakso bankam predlagala sestavo konzorcija predstavnikov bank upnic, ki vključuje banke na ravni holdinga in odvisnih družb. "S Petrolom potekajo pogovori o potencialih pri združevanju energetskih družb, a ti naj tečejo na enakopravni ravni," je med drugim povedal prvi nadzornik Janko Kosmina.

Poročilo o obnovi Palacea

Investicija obnove hotela Palace je končana, holding pa od svojega hčerinskega podjetja zdaj pričakuje natančno poročilo o tej dragi obnovi. Poročali smo sicer že, da so pred prazniki odstavili vodjo obnove Igorja Okorna in da naj bi se kriminalisti v Ljubljani pripravljali na preiskavo. Igor Bavčar je po seji še izjavil, da je zadovoljen s potekom današnje razprave, saj so bili nadzorniki na njej enotni. Znova je povedal, da bodo konec marca javnost obvestili o doseženih rezultatih pogovorov z bankami. O konkretnih vprašanjih oziroma dogovorih s posameznimi bankami pa ni želel govoriti. Plače dobivajo v Istrabenzu normalno, letne nagrade pa si Bavčar ne bo izplačal. Tudi obveznosti Istrabenz, kot je zatrdil Bavčar, poravnavajo redno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.