Slovenija
28 ogledov

Bavčarja ne bodo tožili

Igor Bavčar je prejel veliko podporo delničarjev, čeprav je holding zaradi poslo Žurnal24 main
Igor Bavčar je vsaj s strani Istrabenza očitno opran vsakršne krivde, da se je holding, ki ga je vodil, zaradi tajkunskih poslov skorajda sesul v prah. Sklep se glasi: proti Bavčarju ne bo odškodninske tožbe.

Skupščina Istrabenza je sklenila, da proti Igorju Bavčarju ne bo vložila odškodninske tožbe, ki jo je predlagala uprava. Bavčarja so predstavniki delničarjev podprli z 82 odstotki glasov. Mali delničarji so sicer umaknili predlog odškodninske tožbe proti Bavčarju in njegovemu prvemu nadzorniku Janku Kosmini.

Po poročanju spletnih Financ so mali delničarji že napovedali izpodbojne tožbe proti sklepom skupščine glede imenovanju revizorja, seznanitvije z revizijo in zavrnitvijo tožbe na podlagi te revizije.
Gladko za razrešnico
Po pisanju spletnih Financ so na skupščini Istrabenza z veliko večino glasov− 85,9 odstotka − izglasovali razrešnico za upravi, ki sta lani vodili Istrabenz in na čelu katerih je bil Igor Bavčar, po njegovem padcu pa Bogdan Topič. Prav tako sta razrešnico prejela nadzorna sveta, ki ga je vodil Janko Kosmina, od maja dalje pa Janez Grošelj.

Podpora za sporno leto 2007
Prisotni (na skupščini je zastopanega 63,7 odstotka kapitala) so očitno zadovoljni tudi s posli, ki jih je Bavčar izvajal leta 2007, ko je tudi postal četrtinski lastnik Istrabenza. Skupščina je namreč potrdila revizijo za navedeno poslovno leto.

Skupini Istrabenz trenutno ne gre slabo
Istrabenz je v trimesečju dosegel 1,7 milijona evrov dobička. V enakem obdobju lani je skupina dosegla 35 milijonov evrov izgube. Kot izhaja iz nerevidiranega poročila o poslovanju, pripada večinskemu lastniku Istrabenzu izguba v višini 0,7 milijona evrov, manjšinskim lastnikom oziroma lastnikom odvisnih družb pa 2,4 milijona evrov dobička.

Skupina je v prvih treh mesecih letošnjega leta dosegla 12,8 milijona evrov dobička iz poslovanja, medtem ko je v enakem obdobju lani ta znašal dobre tri milijone evrov. Prihodki od prodaje so se v primerjavi z lanskim trimesečjem zmanjšali za dva milijona in so dosegli 152 milijonov evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.