Slovenija
3 ogledov

Bavčarjev kompromis

Žurnal24 main
Novi nadzorni svet Istrabenza bo od maja sestavljen iz treh predstavnikov Petrola, dveh, ki spadata pod okrilje skupine NFD, in enega, ki uradno predstavlja male delničarje.

Skupščina Istrabenza je danes minila brez zapletov. Novi nadzorni svet (NS) Istrabenza bo od maja sestavljen iz treh predstavnikov Petrola (Alenka Vrhovnik Težak, Janez Grošelj in Tamara Jerman), dveh, ki spadata pod okrilje skupine NFD (Zoran Bošković in Franci Strajnar), in enega predstavnika, ki uradno predstavlja male delničarje, neuradno pa družbe, povezane z Igorjem Bavčarjem (Mirko Kaluža, Postojnčan in direktor slovenskega zavarovalniškega združenja). Bavčar pa menda lahko računa tudi na tri predstavnike delavcev v NS.

Dogovor med tremi
Podpora delničarjev sklepu, ki ga je predlagal NFD Holding, je bila na današnji skupščini Istrabenza kar 95-odstotna. To kaže, da je šlo za dogovor med tremi velikimi lastniki – Igorjem Bavčarjem, Petrolom in NFD.

Nekateri razočarani
Staro-novi nadzorni svet se bo sestal konec prihodnjega tedna, ko naj bi obravnavali rešitev za skoraj milijardo evrov Istrabenzovega dolga. Po izteku nadzorniškega mandata pa se bo od Istrabenza po 43 letih poslovil Janko Kosmina. Kot je dejal, je razočaran, da niso imeli možnosti predlaganja svojih naslednikov, saj bi tako poskrbeli za kontinuiteto in tudi za kakšnega nadzornika, ki živi v krajih "od Postojne dol". Razočaran je tudi predstavnik malih delničarjev Kristjan Verbič, ki je napovedal izpodbojno tožbo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.