Slovenija
51 ogledov

Baza Dante gre v stečaj

Ljubljana 19.09.2012 Arena Stozice, stadion, sportni park; foto:Sasa Despot Saša Despot
Danes se je začel stečajni postopek nad družbo Baza Dante, znano iz preiskav financiranja Stožic.

Predlog za stečaj je podala družba sama. Sodišče je za stečajnega upravitelja imenovalo Haralda Karnerja, upniki pa lahko terjatve prijavijo do 29. januarja.

V verigi sumljivega pretakanja denarja

Družba se je v javnosti omenjala predvsem v povezavi s podjetjem KLM, ki je bilo v lasti ljubljanskega župana Zorana Jankovića in je v stečaju od sredine oktobra, policisti pa so v več hišnih preiskavah iskali dokaze za utemeljitev suma pretakanja denarja med Mestno občino Ljubljana, Bazo Dante, KLM in Grepom.

Med drugim so preiskovali transakcije iz leta 2011, ko je Grep, ki je v partnerstvu z Mestno občino Ljubljana gradil športni objekt Stožice, družbi Baza Dante posodil 500.000 evrov, ta pa je nato prek asignacij plačala določene račune Electe, ki je v lasti Jankovićevih sinov.

Spletne Finance pa danes poročajo, da je Baza Dante tudi jamčila za posojila KLM pri Factor banki, menda s svojimi zemljišči.

Komentarjev 1
  • Žvižgač 20:13 29.oktober 2014.

    ME ZANIMA, ČE BO KDO PREISKAL TE ČARAPANSKE POSLE IN OŠKODOVANJE UPNIKOV. TO NI BILO NOBENO PODJETJE AMPAK LE PRALNI STROJ, SE VE ČIGAV.