Slovenija
184 ogledov

Bazen Dimičeve črna gradnja

hi%C5%A1a Simona Dimic
1/6
Žurnal24 main
Simona Dimic pred gradnjo bazena ni pridobila vseh potrebnih dovoljenj. Inšpektor je ugotovil, da bazen nima ustreznih dovoljenj. Dimičeva je v juliju zaprosila za gradbeno dovoljenje in se pritožila na odločbo, ki še danes ni pravnomočna.

Na črno gradnjo je konec julija opozoril poslanec SDS Miro Petek, ki je na okoljskega ministra Roka Žarnića naslovil pisno vprašanje glede črne gradnje bazena ob njeni hiši. V javnosti naj bi se pojavljale govorice, da Simona Dimic nima urejenih vseh potrebnih dokumentov za bazen.

Zato ga je zanimalo, "ali in kako so pristojni inšpektorji ukrepali v primeru gradnje in obratovanja tega bazena. Ter kakšno odločbo je izdala inšpekcijska služba oziroma ali jo še namerava izdati, ali bodo bazen legalizirali ali odstranili." Ministra pa je vprašal tudi, ali je bila iz kabineta predsednika vlade na ministrstvo ali inšpekcijske službe podana kakšna intervencija za ustavitev postopka ali legalizacijo letnega bazena gospe Dimic.

Bazen brez gradbenega dovoljenja

V postopku je bilo ugotovljeno, da je bazen zgrajen brez gradbenega dovoljenja. "Gradbeni inšpektor je v postopku ugotovil, da je bazen ob obravnavani stanovanjski hiši v Murglah grajen brez gradbenega dovoljenja. Zato je investitorju izdal odločbo, s katero je naložil odstranitev, kot v primeru nelegalne gradnje določa zakon o graditvi objektov," je v odgovor na poslansko vprašanje zapisal minister za okolje in prostor.

Dodal je še, "da je bazen sicer nezahteven objekt, kot objekte glede na zahtevnost razvršča zakon o graditvi objektov. Za gradnjo bazena tako zadostuje pridobitev gradbenega dovoljenja po poenostavljenem postopku. Dovoljenje je po zakonu mogoče pridobiti."

Kar se tiče intervencij za ustavitev postopka ali legalizacijo letnega bazena gospe Dimic, pa je Žarnić odgovoril, da jih ni bilo: "V postopku gradbene inšpekcije ni bilo intervencij."

Komentarjev 4
  • VERITA 16:26 20.september 2011.

    Pred zakonom smo v Sloveniji vsi enaki! Ali res? Nismo!!!!Za nekatere velja, da dokumente urejajo za nazaj, če bi nek kmet zgradil samo malo vejo šupo za kmetijske stroje brez dovoljenja, bi jo že zdavnaj porušili in nebi veljalo, ...prikaži večo, da "bo dokumentacijo šele urejal". Slovenija je res ena sama banda.

  • Senior 16:21 20.september 2011.

    1111 - prav imaš, kdorkoli si že!

  • Senior 16:20 20.september 2011.

    Škoda, ker Slovenija nima Golega otoka, da bi vso to bando, od predsednikov vlad pa navzol in navtgor izselili na otok. Slovenci smo res en totalno pokvarjen narod s totalno pokvarjeno administracijo in upravnimi službami.Pa še ena sramota: danes ...prikaži večs Pahor poroča parlamentu, kaj je opravil pri Gadafiju. Ali smo res tako neumni, aii pa se delamo neumne, da nam bo Evropa oproščala napake.