Slovenija
14 ogledov

Bazena nared konec junija

Ob Vodnem parku Bohinj bodo uredili tudi sončno teraso. (Foto: Renata Škrjanc) Žurnal24 main
Gradnja bazenov. Rekreacijski in za otroke.

Triindvajsetega junija bodo ob Vodnem parku Bohinj odprli zunanja bazena in z novim prizidkom povečali površine, namenjene kopalcem.

Poleg zdajšnjih bazenov jim bosta na voljo velik rekreacijski bazen in bazen za otroke. “V našem parku gre predvsem za družinski turizem, zato temu sledimo s ponudbo. Zdajšnje zmogljivosti parka so bile zaradi dobrega obiska in po odprtju hotela – za hotelske goste je uporaba vodnega parka vključena v ceno – premajhne, saj je bil bazen med počitnicami celo prepoln, zato smo dogradili bazena, sanitarije, tuše, površine za 160 ležalnikov in dodali sončno teraso,” je povedal Boštjan Čokl, direktor družbe MPM Engineering, ki je tudi investitor novih bazenov, ki bosta stala dva milijona evrov.

Bazenska voda za hlajenje
Rekordni obisk v vodnem parku je bil 912 obiskovalcev v enem dnevu, v povprečju pa jih okoli 300 na dan oziroma dobrih 80 tisoč na leto. Tako v vodnem parku kot Park hotelu Bohinj dajejo velik poudarek na ekologijo, zdaj bodo z bazensko vodo hladili lastne naprave za proizvodnjo električne energije.

Drugo leto še dvorana
“S tem smo že skoraj pri koncu našega investicijskega ciklusa, čaka nas le še obnova dvorane v Kulturnem domu Joža Ažmana, kjer bomo uredili sodobno kongresno dvorano. Ta čas pripravljamo dokumentacijo, dela pa bomo začeli prihodnje leto,” je pojasnil Čokl.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.