Slovenija
36 ogledov

Baziliko Sv. Petra krasita Slovenca

Vatikan
1/4
Biotehniški center Naklo
Učitelja iz Biotehničnega centra Naklo so v Vatikan povabili že drugič.

Pri božični krasitvi bazilike sv. Petra v Vatikanu letos že drugo leto zapored sodelujeta učitelja iz Biotehničnega centra Naklo, Sabina Šegula in Peter Ribič. Strokovnjaka sta v Vatikan pripotovala v nedeljo, baziliko pa skupaj z vatikanskimi vrtnarji krasita od ponedeljka. Nared bo do polnočnice, ki jo bo drevi daroval papež Frančišek.

Povabili so ju znova

Učitelja sta leta 2011 začela sodelovati pri velikonočnih krasitvah v Vatikanu, lani pa sta bila prvič povabljena tudi za božič. In letos so ju povabili znova.

Njuno delovanje v Vatikanu je mogoče spremljati na strani biotehniškega centra Naklo na Facebooku, kjer objavljata fotografije. Glede na objavljeno, je njun delavnik pester. V ponedeljek sta skupaj z vatikanskimi vrtnariji izdelovala podlage iz srebrne jelke, z dekorativnim dodatkom kleka in paciprese, ki so jim na koncu dodali zlat evkaliptus in storže. Temu naj bi zatem dodali še cvetje.

Učitelja sta se na krasitev v Vatikanu pripravila že v domovini. Tako sta pred odhodom skupaj z dvema dijakinjama v cerkvi sv. Mohorja in Fortunata na Rodici pri Domžalah izvedla demonstracijski prikaz krasitve ter uporabila materiale, ki so jima na voljo tudi v Vatikanu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.