Slovenija
19 ogledov

Beg od parlamenta k ognjenikom

Borut Hočevar (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Kako si med prvomajskimi počitnicami odpočiti od strankarskih zdrah?

Padec adrenalina lahko zagreni prvomajski dopust marsikomu, ki intenzivno spremlja burno strankarsko dogajanje, od jutri pa si bo privoščil nekaj dni oddiha. Kakopak, vlada in parlamentarci že več mesecev skrbijo, da nam ni dolgčas. Prepričujejo nas, da ima oblast danes dvojno funkcijo: izvršilno oziroma zakonodajno in – funkcijo zabavanja državljanov. Pred leti so tako menili v Kaliforniji in izvolili Schwarzeneggerja, No, priljubljeni Arni je potem postal čisto resen guverner. Pri nas je nasprotno: izvolili smo resne ljudi, ki pa so po prevzemu funkcije postali zabavljači. Življenje pod Pahorjem je postalo takšno: zjutraj kateri od časopisov prinese nov škandal, pristojni ga čez dan komentirajo na spletnih portalih in radijskih postajah, ob tem se dogajajo aretacije, preiskave, nesreče ... Večerna televizijska poročila prinesejo nov cirkus ali novo različico starega škandala, pozno zvečer pa že dobimo strokovne analize dnevnih zdrah.

Vulkansko. Ne, dolgčas nam pri takšni oblasti ne more biti. Marsikomu bo zato med prvomajskimi prazniki pusto brez elektronskih in tiskanih medijev. No, v zadnjih dneh se je odprlo nekaj novih adrenalinskih priložnosti. Recimo pot na Islandijo. Če vam je ognjeniški otok predaleč, se lahko odpravite na katerega od italijanskih vulkanov. Vezuv je najmanj živahen, a zato dosegljiv z avtom brez večjih težav. Preseneča, da ga turistične agencije še niso začele agresivneje prodajati; recimo pod sloganom Kje boste pozabili politiko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.