Slovenija
21 ogledov

Bel prah ni vseboval nevarnih snovi

Zoran Janković
1/6
Špela Mohorič
Na Mestni občini Ljubljana (MOL) so danes prejeli pošiljko, iz katere se je pri odpiranju vsul bel prah. Test, ki so ga opravili na Veterinarski fakulteti Univerze v Ljubljani, ni pokazal sledi nevarnih snovi v prahu

Pošiljka naj bi bila naslovljena na župana Zorana Jankovića, poročajo Slovenske novice.

Gasilci so opravili hitri test na antraks, ki je bil po besedah Breskvarja prav tako negativen. Vzorec bele snovi so preverili še na veterinarski fakulteti.

Tudi test, ki so ga opravili na Veterinarski fakulteti Univerze v Ljubljani, ni pokazal sledi nevarnih snovi v prahu, ki so ga po pošti skupaj s pismom danes prejeli na Mestni občini Ljubljana (MOL), so za STA pojasnili na Policijski upravi Ljubljana. Policisti bodo sedaj preučili vsebino pisma in preverili, ali gre za kaznivo dejanje.

Prav tako bodo na pismu opravili kriminalistično-tehnična preverjanja, torej bodo skušali priti na sled pošiljatelju. Na policijski upravi še ne morejo potrditi, ali je bilo pismo naslovljeno na ljubljanskega župana Zorana Jankovića.

Pošto odprla uslužbenka

Vodja gasilske intervencije Gorazd Breskvar je pojasnil, da so pošiljko zjutraj odprli v vložišču mestne hiše. Iz pošiljke se je stresel bel prah, zato se je pojavil sum, da gre za nevarno snov, morda tudi antraks, je dejal. Najprej je v prostor šel policijski protibombni oddelek, ki je preveril, ali gre za kakšno eksplozivno snov, vendar je bil test negativen.

Komentarjev 14
  • Ferluci 12:24 14.avgust 2013.

    Ha ha žurnalček se je poscal v svoj krožnik..

  • privat 11:46 14.avgust 2013.

    verjetno noben ni tega poslal ,ker je zmankalo sekret paperja v sekretih...kaj pa policija ve zakaj so to poslali ...??Policija pa verjetno samo usmerja promet okoli občine in ne vidi organiziranega kriminala???

  • joc2013 23:24 13.avgust 2013.

    Nisem vedel, da se že v službi poživlja, zato je vedno tako naspidiran. Majku ti Zoki, pa stani malo.