Slovenija
87 ogledov

Bele novi direktor Komunale Izola

Občinski svet je včeraj za štiriletno mandatno obdobje za direktorja Komunale Iz Žurnal24 main
Občinski svet. Drago Mislej Mef je odstopil z mesta svetnika. Potrdili novi odlok o ZD.

Župan Igor Kolenc je na včerajšnji seji občinskega sveta za novega direktorja Komunale Izola predlagal Denisa Beleta, občinski svetniki pa so ga potrdili. “Najbolj me je prepričala njegova vizija. Poznam ga že iz preteklosti in prepričan sem, da bo deloval v korist Izole,” je dejal Kolenc. O izbiri Beleta se je v javnosti že nekaj časa govorilo, s Kolencem pa sta bila tudi sodelavca v Tomosu oziroma Alcan Tomosu.

Nadomestne volitve?
Svetniki so včeraj obravnavali odstop Draga Misleja Mefa z mesta občinskega svetnika – odšel je iz osebnih, moralno-etičnih in načelnih razlogov; prav tako zaradi določil zakona o integriteti in preprečevanju korupcije, ki preprečuje, da bi on kot občinski svetnik ali njegova ožja družina iz občinskega proračuna prejemali sredstva za uradne objave v tedniku Mandrač. Izoli se zaradi njegovega odstopa zdaj obetajo nadomestne volitve za enega svetnika.

Za 3,5 milijona terjatev
Precej razprave je bilo ob sprejemanju spremembe odloka o ustanovitvi Zdravstvenega doma (ZD) Izola, ki po novem omogoča ločitev funkcije strokovnega in poslovnega direktorja. Svet zavoda bodo po novem sestavljali trije predstavniki delavcev zavoda, en predstavnik zavarovancev in drugih uporabnikov (prej trije) ter pet predstavnikov ustanovitelja (prej trije).

Svetniki so včeraj odpisali za 47 tisoč evrov zastaranih terjatev, predvsem neplačanih poslovnih in stanovanjskih najemnin, občina pa je imela na zadnji dan lanskega leta za kar 3,5 milijona evrov odprtih terjatev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.