Slovenija
45 ogledov

Beli baloni v spomin na nedolžne žrtve

Prešernov trg: minuta molka in spust belih balonov sta simbolno prikazala izgino
1/6
Saša Despot
Na Prešernovem trgu v Ljubljani je združenje Zemzem pripravilo slovesnost, kjer so z minuto molka in spustom belih balonov v zrak simbolno prikazali izginotje nedolžnih življenj v Srebrenici.

Predsednik republike Danilo Türk, ki je častni pokrovitelj dogodkov, ki jih ob 17-letnici genocida v Srebrenici v Sloveniji organizira združenje Zemzem, je od predstavnic združenja prejel simbol Srebrenice v spomin na žrtve genocida. Gre za priponko v obliki belega cveta z enajstimi belimi cvetnimi listi, ki simbolizirajo 11. julij in nedolžnost, ter zelenim krožcem kot simbolom upanja in življenja.

Predsednik se je zavzel za dosledno skrb za spoštovanje spomina na žrtve genocida v stikih s političnimi in drugimi predstavniki BiH, poudaril pa je tudi pomen dobrega obveščanja o njem. Kot so sporočili iz urada predsednika republike, je predsednik izpostavil tudi pomen prevajanja del, ki pričajo o tem tragičnem dogodku, v slovenščino.

Fotografska razstava v DZ

Predsednik republike in predstavnici Zemzema so pozdravili angažiranje državnega zbora, ki je v svojih prostorih pripravil fotografsko razstavo, ki opominja na genocid v Srebrenici. Razstavo so si ogledali številni obiskovalci, vključno z italijanskim predsednikom Giorgiem Napolitanom, ki je v torek obiskal državni zbor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.