Slovenija
49 ogledov

Beljenje zob le še pri zobozdravniku

zobje nasmeh Žurnal24 main
Bele bleščeče nasmehe bodo po novem omogočili le še zobozdravniki in še to starejšim od 18 let. Izdelki za beljenje zob, ki vsebujejo več kot 0,1 odstotka vodikovega peroksida, v prosti prodaji ne bodo več na voljo.

"Uporaba vodikovega peroksida v nizkih koncentracijah za uporabnika praviloma ni tvegana, vendar pa imajo lahko izdelki za beljenje zob tudi nekatere stranske učinke, kot so poškodbe zobne sklenine, preobčutljivost zob, draženje ustne sluznice in druge poškodbe ustne votline," pojasnjujejo na ministrstvu za zdravje. Evropska unija je zato sprejela direktivo, ki omejuje beljenje zob v domači kopalnici. V Sloveniji bo začela veljati z 31. oktobrom.

To pomeni, da bo res učinkovito beljenje zob dovoljeno le pri zobozdravnikih in še to za osebe, starejše od 18 let. "Od letošnjega 31. oktobra bo najvišja koncentracija vodikovega peroksida omejena na šest odstotkov. Promet proizvodov, ki vsebujejo več kot 0,1 odstotka vodikovega peroksida, pa v prosti prodaji ne bo več dovoljen," pojasnjujejo na ministrstvu za zdravje.

Večina zobnih krem in ustnih vodic za beljenje zob vsebuje manj kot 0,1 odstotka vodikovega peroksida, zato bodo še naprej v prosti prodaji, posebni proizvodi za beljenje z več kot 0,1 odstotka vodikovega peroksida pa bodo na voljo pri zobozdravnikih. Ta bo tudi, preden odobri uporabo, pregledal zobe in odločil, ali je uporaba priporočljiva ali ne.

Komentarjev 2
  • Jure Robič 13:57 26.maj 2012.

    http://www.beljenje-zob.si/o-beljenju-zob/kako-deluje-beljenje-zob.html

  • Jure Robič 13:56 26.maj 2012.

    Zadnji čas. Se pa vidi, kako agresivno se v zadnjem času oglašujejo razni kozmetičarji in frizerji, ki belijo zobe, da o trakcih za beljenje sploh ne govorimo...