Slovenija
0 ogledov

Bencin dol, bencin gor

Žurnal24 main
95-oktanski bencin je nekoliko dostopnejši. Podražil pa se je 98-oktanski bencin, medtem ko cena dizelskega goriva ostaja nespremenjena.

Liter najbolje prodajanega 95-oktanskega bencina je s torkom cenejši za 0,005 evra in po novem stane 0,960 evra za liter, cena dizelskega goriva pa je ostala nespremenjena, torej 0,947 evra za liter, so sporočili iz Petrola in OMV Slovenije. Dizelsko gorivo bi se sicer glede na gibanje nabavnih cen v zadnjih 14 dneh moralo znižati, a je vlada povišala trošarino nanj, zato cena ostaja nespremenjena.

98-oktanski bencin se je opolnoči podražil za 0,005 evra in po novem stane 0,986 evra za liter. Cena kurilnega olja se je znižala, za liter je treba odšteti 0,508 evra, kar je 0,026 evra manj, kot je bilo treba zanj odšteti v zadnjih dveh tednih.

Naftni trgovci cene goriv izračunavajo na vsakih 14 dni po modelu, ki temelji na gibanju borznih kotacij cen naftnih derivatov na svetovnem trgu ter na gibanju tečaja dolarja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.