Slovenija
150 ogledov

Bencin in dizel sta se opolnoči pocenila

Bencinska črpalka Saša Despot
Bencin in dizel sta se opolnoči občutno pocenila.

Bencin in dizel sta se opolnoči občutno pocenila, tokrat je dobra novica še boljša za lastnike bencinarjev. 

Neosvinčeni 95-oktanski bencin je 5,3 centa pri litru cenejši, kot je bil včeraj. To pri 50-litrskem rezervoarju pomeni 2,65 evra prihranka pri enem polnjenju. Nova cena bencina je 1,255 evra za liter. 

Tudi dizelsko gorivo se je občutno pocenilo, za 4,6 centa pri litru. Pri 50-litrskem rezervoarju to pomeni 2,30 evra prihranka v primerjavi s ceno, ki je veljala včeraj. Nova cena je 1,146 evra za liter.

Graf cene bencina | Avtor: zurnal24.si zurnal24.si
Po naših podatkih take pocenitve dizelskega goriva ni bilo že vsaj od začetka leta 2015, medtem ko se je bencin skoraj enako pocenil 1. septembra 2015, torej pred letom in osmimi meseci. 

Spremembe cen bencina | Avtor: zurnal24.si zurnal24.si

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • MihaPu 23:51 08.maj 2017.

    Ne potegne to sranje nikamor, avti s tako predelavo fabriško pa so zelo dragi. Po forumih berem, da uniči motor in je na koncu še celo več stroškov s servisom. Jožica ima edino prav pri tem da je premalo takšnih ...prikaži več pump po EU in pa živa resnica je, da so eni Slovenci ostali na poti do Grčije in čakali da določeno pumpo odprejo, nekaj pa jih je ostalo na poti, ko se jim je mudilo domov. Cena CNG je previsoka: CNG (stisnjen zemeljski plin). 1,098 €/kg, LPG približno 0,667EUR. Servis/a-testi/ventili/dražji fabriški avti/premalo pump, ki to podpira. Ali se splača iti v to in biti konstantno v strahu? Če nekdo dela dolge poti? Ne. To pa ne pomeni tudi to, da želim trošiti bencin, če imam možnost CNG/LPG in kaj imam od tega, ko moram spet gorivo tankati in je potem realni izkoristek cenejšega plina slabši in ne preveč ugoden ob dotočenem gorivu za "varnost" prevekslanja. LPG/CNG se porabi več na 100km kot po brošurcah in je potem cena SKORAJ enaka npr. dizelaškim avtom v realnosti.

  • primoz.g 22:04 08.maj 2017.

    točno tako, kolega je v mislm da 7 mesecih izplačal LPG vgradnjo takrat cca 1200 eur. V USA se dejansko lahko kupi avto s tovarniško vgradnjo LPG in še en drug ne vem iz glave, uglavnem avto že fabriško predelan na plin.

  • jozicamurn 19:04 08.maj 2017.

    Govorim bolj o tem, da je vseeno predrago kljub temu da govorijo da se "prišpara". Še vedno je velik znesek in kartelno dogovorjen. Tako da ne pribijaj. Tukaj vsak hoče na hitro obogateti čez noč pa da za kramp ne ...prikaži več bi sploh prijel. Preveč imamo takšnih, ki svoje storitve in surovine zaračunavajo s ciljem da obogatijo že od strani enega človeka.