Slovenija
33 ogledov

Bencinski servis bo

Pivčanom se po bencin ne bo treba več voziti v sosednje kraje, črpalka pa bo pra Žurnal24 main
Petrol. Po štirih letih negodovanja občanov se je investitor le našel.

Nov bencinski servis v Pivki bo predvidoma jeseni začela graditi družba Petrol, ki je zemljišče nasproti trgovskega centra Spar prek posrednika kupila od družbe OMV. Zadnja je z namenom novogradnje nadomestne črpalke zemljišče kupila pred štirimi leti po zaprtju in rušitvi nekdanje črpalke zaradi gradnje krožišča, a nato od naložbe odstopila, k čemur je prispevala tudi gospodarska kriza.

Sodobna zaščita
Bencinski servis. Na Petrolu napovedujejo, da bo opremljen z najsodobnejšo ekološko in varnostno zaščito z zaprtim sistemom točenja goriva. Imel bo tudi prodajalno in kava bar.

Skoraj druga namembnost
“S Petrolom smo pred kratkim podpisali pogodbo o komunalni opremi. Občini bo plačal 200 tisoč evrov komunalnega prispevka,” je bil v torek nad razpletom zadovoljen Robert Smrdelj, župan Občine Pivka, ki je zlasti pod pritiskom nejevoljnih občanov investitorja iskal več let in skoraj obupal.

Pred dobrim letom smo poročali, da je občina že nameravala spremeniti namembnost zemljišča, a se ga je OMV nato odločil prodati.

Na Petrolu, ki je postavitev servisa sprva načrtoval v Selcah pred Pivko, so odgovorili, da je projekt trenutno v fazi izdelave projektne dokumentacije, in dodali: “Ocenjujemo, da bi se gradnja lahko začela v pozni jeseni in trajala od tri do štiri mesece, odvisno od vremenskih razmer.”

Smrdelj je povedal, da je bilo trd oreh tudi iskanje možnosti izhoda s servisa na glavno cesto, saj se je zapletlo z lastnikom sosednjega zemljišča: “Rešitev smo našli, izvoz pa bo v sklopu obnove glavne ceste uredila direkcija za ceste.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.