Slovenija
22528 ogledov

Beovićeva o tem, katera zaostritev je naslednja na vrsti

Bojana Beović Vlada RS
Ta ukrep bi morali uvesti čimprej, meni nekdanja vodja strokovne skupine za covid-19.

"Pristop bi lahko bil drugačen, a ne v zadnjih mesecih, ampak bi se morali leta ali desetletja bolj ukvarjati s cepljenjem," je na vprašanje, ali je bila strategija cepljenja glede na precepljenost v Sloveniji napačna, povedala vodja strokovne skupine za cepljenje Bojana Beović. 

Povedala je, da se na različnih ravneh tudi v Sloveniji pogovarjajo o obveznem cepljenju. "Zavedamo se, da je obvezno cepljenje v številnih okoljih nujen ukrep, da ne ogrozimo življenj," je dejala Beovićeva. 

COVID-19 V SLO Zdravje "Ti si na vrsti, brez tebe nam ne bo uspelo"

Poudarja, da bi poleg cepljenja morali še naprej ohraniti možnost testiranja, a bi moralo biti le to pogostejše. "Testiranje mora biti dovolj pogosto, da najdemo potencialne okužbe," je dejala Beovićeva. "Treba bi bilo pohiteti s testiranjem na 48 ur."

Pomembno je, da ohranjamo šole odprte, kar lahko po oceni Beovićeve naredimo s cepljenjem zaposlenih v šolah in družin, pri otrocih pa pride v poštev samotestiranje, ki ni obremenjujoče. "Tako bi zmanjšali število otrok, ki lahko zbolijo."

Poklukar, Beovič. Logar Covid-19 Slovenija Med necepljenimi predvsem manj izobraženi

Glede nadaljnjega razvoja epidemije je povedala, da bo odvisno tudi od tega, koliko je prebolevnikov, saj natančno tega ne vemo. "Od tega je odvisno, kako hitro se bo val obrnil navzdol," je dejala Beovićeva. "Zamejevanje epidemije s prebolelimi je izredno tvegano, marsikdo hudo zboli in ima trajne posledice. To, na kar opozarjamo ni, kdaj se bo val obrnil navzdol, ampak koliko bo takih, ki bodo potrebovali bolnišnico. V tem valu lahko presežemo število 18 tisoč bolnikov, kolikor jih je bilo v drugem valu. To lahko preprečimo samo s precepljenostjo."

Cepljenje Zdravje Takšno je zanimanje za cepljenje v zadnjih 14 dneh
Komentarjev 25
  • eminenca 22:42 11.september 2021.

    to je res noro, vsaka izjava je bolj nora ... in kot kaže bomo do smrti živel s tem mskam ,,, ki slpoh ne dulujo, oz, to so kirurške maske za enkratno upoprabo strogo ,,, dejte nehat basat, nehetje basat, ...prikaži več raj nam dajte milustni strel, pa je koc vseba ,,, ne to pa ne ... to bi blo pa neetično... vse kar počnete pa počnete doklet sodišče ne razveljavi ... do takrat pa biznis, kasiramo , folk lupimo ... zelo lepo, zelo lepo

  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 20:40 11.september 2021.

    g.Beović edino resen podatek je število bolnikov na oddelku za covid...in nič drugega...in prenehajte manipulirat z številkami. V Celju jih leži 5 bolnikov in sedaj boste Celje izolirali po dolgem in po čez, brez epidemije !?

  • bobubob 15:54 11.september 2021.

    Desetletja bi se morali bolj spoštljivo ukvarjati s pacienti, ki vam polnijo vrečo. Pa tudi s preventivo za tiste, ki k vam niso prišli že desetletje. Plačani bi morali biti od zdravega in ne od bolnega ! Tisto o izobraženosti ...prikaži več pa je v stilu - 'ko sosedje obmolknejo'. Psihološki pritisk. Sramota. Drugih 'argumentov' nimajo? Morda še skorajšnji PCT na 'bencinski ' ? Nimajo niti pravih podatkov o razlogih smrti niti o problemih, ki jih imajo 'pocepljeni', kaj šele o izobrazbeni strukturi.