Slovenija
12203 ogledov

Beovićeva se poslavlja, tako se ji je poklonil in zahvalil Janša

Bojana Beović Janez Janša priznanje
1/4
Vlada RS
Predsednik vlade Janez Janša je infektologinji in nekdanji vodji svetovalne skupine za covid-19 pri ministrstvu za zdravje Bojani Beović danes podelil spominski znak za njeno delo in požrtvovalnost v boju proti covidu-19, je vlada sporočila na Twitterju.

Beovićeva je širši javnosti postala znana v času epidemije, ko je kot vodja svetovalne skupine za covid-19 skupaj z drugimi članki skupine in strokovnjaki vladi svetovala glede ukrepov za zajezitev epidemije, ukrepe za zamejitev širjenja okužb z novim koronavirusom razlagala javnosti in spodbujala k njihovemu upoštevanju.

Sicer je Beovićeva, ki je infektologinja na ljubljanski kliniki za infekcijske bolezni in vročinska stanja ter predavateljica na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani, v četrtek prevzela vodenje Zdravniške zbornice Slovenije ter zapustila mesto vodje svetovalne skupine za covid-19.

Spominski znak za požrtvovalnost v boju proti covidu-19 se lahko podeli medicinskemu osebju, pripadnikom civilne zaščite, policije in vojske ter drugim domačim in izjemoma tudi tujim posameznikom, skupinam, samoupravnim lokalnim skupnostim, gospodarskim družbam, zavodom, društvom, nevladnim in drugim organizacijam, ki so aktivno sodelovale pri izvajanju ukrepov za preprečevanje širjenja covida-19. Doslej so ga že prejeli tako posamezniki kot tudi ustanove.

Bojana Beović Janez Janša priznanje | Avtor: Vlada RS Vlada RS

 
Komentarjev 11
  • .antihojsar 10:36 25.februar 2021.

    Končno nekdo, ki se upa povedati na glas. https://youtu.be/CzCF8kgZR84

  • mamax 10:35 25.februar 2021.

    Nisi vredna, da bi te pes poscal, služkinja fašizma si, gnoj od človeka.

  • Mesija_se_vraca 10:33 25.februar 2021.

    Spelji se v večni pekel in še reptila vzemi s seboj. Mrš.....v 3 .....