Slovenija
16306 ogledov

Beovićeva: Številka je na zgornjem robu

Bojana Beović Saša Despot
Zadnje številke o novih okužbah so spet slabše.

Število novih primerov okužbe pri epidemiologih in infektologih vzbuja skrb. "Ta številka je nekje na zgornjem robu tega, kar zmorejo epidemiologi z identificiranjem kontaktov obolelih," je za RTV SLO povedala vodja strokovne skupine pri ministrstvu za zdravje Bojana Beović. "Izjemno pomembno je, da zmoremo z epidemiološko službo in doslednim upoštevanjem ukrepov držati te številke tam, kjer so."

Včeraj so v Sloveniji spet zabeležili čez 20 novih okužb, natančneje 24, potem ko se je številka prej tri dni ustavila pri 19.

Skupno število potrjenih okužb do danes pri nas je 1940, največ v osrednjeslovenski regiji (526), sledita pa Savinjska (347) in Pomurska regija (217).

Aktivnih primerov je največ v Osrednje-slovenski regiji (43), nekoliko manj v Zasavju (35) in Savinjski regiji (30). Sledijo Goriška (29), Podravska (24), Pomurska (19) in Primorsko-Notranjska (19), Gorenjska (16), Koroška (15), Obalno-Kraška (11), Jugovzhodna (11) in Posavska regija (7).

Primorsko-Notranjska regija, ki je bila še včeraj po številu aktivnih primerov na sto tisoč prebivalcev obarvana v rdeče, danes ni več. Rdeča je le še Zasavska regija.



Trenutno aktivnih primerov je 261, 19 ljudi potrebuje bolnišnično zdravljenje, dve osebi pa sta na intenzivni negi, eden več kot dan prej. Število umrlih ostaja 111.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 17
  • Janez 07:16 19.julij 2020.

    Po vsem videnem v času epidemije in delovanja JJ koalicije medicine ne cenim več. Pojma nimajo kdaj je covid 19 sploh začel razsajati, nekateri podatki kažejo na to da že decembra. Starostnike puščajo umirati v DSO kjer ni pogojev za ...prikaži veča zdravljenje, torej za njih ni denarja po drugi strani pa kupujejo za skoraj milijardo orožja. Veste koliko DSO bi lahko zgradili za ta denar ! Ob toliko okuženih kot jih je sedaj so pred časom razglasili epidemijo, sedaj pa se zaradi Hrvatov sprenevedajo!!

  • Covid_1984 23:08 18.julij 2020.

    beović, daj odsexaj nazaj, od koder si prišla in tam ostani. te ne potrebujemo in te nočemo. zgnij. ne razumem, kako da se še nisi naveličala sesat gatesu, a res nimaš nič dostojanstva?

  • Avatar ovca
    ovca 22:02 18.julij 2020.

    Omas edini prestraseni tupoglavec si trenutno ti pa butasti desnicarji. Spravte se v klet,pa tsm ostanite do konca svojega bednega zivljenja! In srcno upam,da vam v kleti signal ne bo vleku! Kaksen ljubi mir bo potem bret butastimi amebami.