Slovenija
2039 ogledov

Beovićeva: Tudi pri nas se uvaja tretji odmerek cepiva

Bojana Beović Bojana Beović, vodja vladne svetovalne skupine za covid-19
V šolah bo od septembra veljal pogoj PCT, je potrdila vodja strokovne skupine za covid-19 Bojana Beović. Napovedala je tudi uvedbo tretjega odmerka cepiva proti covidu-19.

Strokovna svetovalna skupina za covid-19 je na včerajšnjem srečanju odločila, da bo v šolah nujno izpolnjevanje pogoja PCT - torej dokazovanje, ali so preboleli, cepljeni ali testirani. Ministrstvo za izobraževanje je sicer po včerajšnjih sestankih z ravnatelji vrtcev in šol predlagalo samotestiranje učiteljev. 

Glede šolskega okolja je poudarila, da lahko tudi otroci resno zbolijo, obstaja pa tudi možnost, da bolezen prenesejo še v družinsko okolje, kjer lahko huje zboli še kateri drug član, je opozorila. Pri tem je učitelje pozvala, naj se cepijo.

osnovna šola Kranj učenci šola koronavirus Zdravje To se bo zgodilo v dveh mesecih po odprtju šol

Tudi na ostalih delovnih mestih je poudarila pomen cepljenja. "Na vseh delovnih mestih bi bilo idealno, da so vsi prisotni na delu cepljeni, in prav tako njihove družine. Kljub temu, da cepivo ni stoodstotno učinkovito se s tem zelo zmanjša možnost, da virus vdre v kolektiv," je pojasnila.

Napovedala je tudi uvedbo tretjega odmerka cepiva proti covidu-19 za vse imunsko oslabele posameznike, ki so se na prva dva odmerka cepiva slabše odzvali, in za skupine, ki so v nevarnosti za hujši potek bolezni. 

Učitelj z masko Slovenija Odločitev je padla: To se bo zgodilo z učitelji, ki ne bodo cepljeni

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 8
  • ančika 07:46 20.avgust 2021.

    Joj, kok se je postarala... zenska se ocitno ne zaveda v cemu sodeluje in da bo prisel dan, ko bo odgovarjala za sprovajanje pokvarjenjih nacrtov sociopatov in drugih bolnikov. A kdo ve kaj je s tistimi 10 mio $ na ...prikaži več njenem racunu? Je to res ali fake? Zakaj zenska ne da izjave? Cudno....

  • marko345 18:18 19.avgust 2021.

    Dva dni nazaj ga Beovič nasprotuje tretjemu odmerku. Ko tretji odmerek uvedejo Avstrijci, Nemci itd.ga Beovič danes izjavi, da ga bo tudi Slovenija, ampak samo za določene skupine. Ga Beovič pojma nimate, samo kopirate izjave tujih strovnjakov, v Sloveniji pa vnašate nemir

  • eminenca 15:00 19.avgust 2021.

    taki modeli kot je ta gospa , so nevarni za državo in ravno taki izzivajo državljansko nepokorščino ... lažejo vsak dan in ustrahujejo folk, manipulirajo s številkam in samo netijo še večji odpor ... to ni več normalno ... ona ...prikaži več se najbrž sploh nicepila, ker ve kakšno sranje je, ampak lahko pa nateguje celo državo ... jest ne razumem kdo gleda take basače