Slovenija
9194 ogledov

Bertoki: 32-letnica ubila svojo babico

Novice: Policija preiskava policijski trak Andrej Leban Fotografija je simbolična.
Sodni postopek zoper 32-letnico, ki je obtožena uboja svoje babice lanskega aprila v Bertokih, se je zaradi spremembe v senatu začel znova, poročajo nekateri mediji. Obtoženka je pri tem svoj zagovor dopolnila, vendar za zaprtimi vrati.

Sodnik Julijan Glavina, ki vodi petčlanski senat, je minuli petek najprej pojasnil, da bodo morali sodni postopek začeti znova, saj je prišlo do spremembe med sodniki porotniki, danes poročajo Primorske novice.

Obtoženka se je zagovarjala že decembra, pred kratkim pa je na sodišče poslala predlog, da bi bila obravnava tajna oz. da bi jo zaprli za javnost. Tudi v petek je pri tem vztrajala, saj naj bi v svojem zagovoru govorila o zasebnih stvareh, ki jih ne bi želela deliti z javnostjo, je dodal časnik.

Tožilka Katjuša Poropat Lakošeljac je sicer po navedbah Primorskih novic predstavila predlog za izrek varnostnega ukrepa obveznega psihiatričnega zdravljenja in varstva v zdravstvenem zavodu. Izvedenec psihiatrične stroke je namreč ugotovil, da je bila 32-letnica zaradi duševne motnje v času kaznivega dejanja neprištevna. Njena sposobnost razumevanja pomena svojega dejanja je bila bistveno zmanjšana, svojega ravnanja pa ni mogla imeti v oblasti.

Kot navajajo Slovenske novice, naj bi zagovor 32-letnice šel v isti smeri kot prvič, da torej uboja ni zagrešila.

Sojenje se bo predvidoma nadaljevalo ta petek.

Obtožena je že decembra izpovedala, da se dogodkov usodnega dne ne spominja, saj je trpela za močnimi halucinacijami. "Spomnim se samo, da sem babico tistega dne objela," je povedala ter dodala, da je za babico skrbela in jo imela rada.

Policija je v začetku lanskega aprila v Bertokih na njenem domu odkrila truplo 85-letnice, v zvezi s tem pa je odvzela prostost takrat 31-letni osumljenki.

 
Komentarjev 1
  • Margaret_Peters 12:55 21.februar 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎