Slovenija
69 ogledov

"Besa študentov se ne da kupiti"

"Tu ni potreben denar," pravi Marjan Krajnc, direktor Študentskega servisa Marib Žurnal24 main
Namige o plačilu, ki naj bi ga nekateri štajerski študentski servisi dajali študentom, da so se ti udeležili včerajšnjih nasilnih protestov, na servisih ostro zavračajo. Policija zadevo še preiskuje.

"Študentom nismo dali niti centa, ker smo prepričani, da je ta revolt posledica nasilja, ki ga izvaja naša vlada. Prepričan sem, da so to bodoči intelektualci, ki jih nihče ne more prepričati ali podkupiti, da vzamejo kocko in jo vržejo v parlament, če v duši ne čutijo potrebe po tem. Ta mržnja mladih ljudi je mržnja cinizma in ignorance, ki smo je bili deležni tudi na Škisovi tržnici, kjer je premier Pahor celo grozil, da bo nekatere zaprl. Tu ni potreben denar," je za zurnal24.si namige o plačilu, ki naj bi ga nekateri študenti dobili za udeležbo na nasilnih protestih s strani štajerskih študentskih servisov, komentiral Marjan Krajnc, direktor Študentskega servisa Maribor, ki dodaja, da je Mariborski študentski servis vedno dežurni krivec.

Bes, ki se ga ne da kupiti
"Prekipelo jim je zaradi cinizma, manekenskega nasmeha in postave, saj sami nimajo niti za hrano. Tega se ne da kupiti. Nihče jih ni podkupil in nihče jih ne bo podkupil, saj to ni potrebno pri takšni vladi, kot jo imamo mi. Upam, da je vlada razumela signal. Bojim pa se, da ta ni bil zadnji," je povedal Krajnc, ki meni, da imajo politiki veliko srečo, da študentom včeraj ni uspelo vdreti v parlament.

Rok Steiner, sodelavec za marketing Študentskega servisa Celje – Študentski.si je povedal, da o omenjenih namigih ne ve nič. "Možno je, toda jaz nisem o tem ničesar slišal. Ne vem niti, kaj naj si o tem mislim," pravi Steiner, ki ostro obsoja včerajšnje nasilne demonstracije.

Policija zadevo še preiskuje
Obrnili smo se tudi na policijo, kjer o navedbah o podkupovanju še vedno nimajo vseh podatkov. "V zvezi s tem še vedno zbiramo podatke," nam je povedala Maja Adlešič s PU Ljubljana. Tekom dneva bomo o namigih, da so nekateri štajerski študentski servisi podkupovali študente, od policije dobili več informacij.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.