Slovenija
13 ogledov

“Besede hvala niti ne pričakuješ”

Damjanu Knezu (drugi z leve) sta zlati, Danijelu Doberšku (tretji z leve) pa sre Žurnal24 main
Slovesno. Na prvem srečanju prostovoljcev RK laške in radeške občine podelili tudi priznanja.

“Nikoli ne bi znal ceniti in vrednotiti dela prostovoljcev Rdečega križa (RK), če tudi v naši občini ne bi doživeli velike tragedije neke družine. Takrat sem se od vseh vas veliko naučil,” je Matjaž Han, župan Občine Radeče in poslanec, nagovoril okoli 200 prostovoljcev in prostovoljk. Ti so se prvič v 55-letni zgodovini Območnega združenja (OZ) RK Laško srečali na slovesnosti, na kateri so nekateri za svoj trud in čas, ki ga namenijo delu v RK, prejeli tudi priznanja.

“Naši prostovoljci, ki delujejo v 13 krajevnih organizacijah RK laške in radeške občine, opravijo nekaj manj kot 15 tisoč prostovoljnih ur na leto; vseh članov pa imamo 5.115. To je zgovorna številka, najbolj pa smo veseli, da število članov zadnja leta znova raste,” pravi predsednica OZRK Laško Marija Šmauc. Dodaja, da prostovoljci besede hvala za svoje delo marsikdaj ne dobijo, a je niti ne pričakujejo. “Vi, prostovoljci, ste podaljšana roka RK, ste tipalka in nos za tisto, česar naši politiki ne zaznajo,” pa je prostovoljcem dejal Janez Pezelj, generalni sekretar RK Slovenije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.