Slovenija
11 ogledov

"Besedilo je bilo žaljivo"

Distribucijo letakov CI Ljubljana so zavrnile strokovne službe sektorja za tržen Žurnal24 main
Prostorski načrt. Letake civilnih iniciativ za referendum je Pošta Slovenije zavrnila.

Ljubljana. Na Pošti Slovenije niso želeli razdeliti letakov Civilnih iniciativ (CI) Ljubljane, ki pozivajo k podpisom za razpis referenduma o prostorskem načrtu, je povedala Marinka Kurilič, sicer predstavnica CI Tržnice ne damo. Po njenih besedah so že dobili ponudbo Pošte Slovenije, vendar so jih nato zavrnili, ko so letake prinesli.

Zmotila jih je vsebina
Razlog, da letakov niso mogli poslati, so bili nekateri manjkajoči podatki, pravi Kuriličeva. Te so dopolnili, vendar letakov kljub temu niso želeli razdeliti, zato jih zdaj delijo osebno.

Vsebina letaka
Referendum.
Na letakih CI Ljubljane je med drugim zapisano Zavarujmo Ljubljano pred nepremičninskimi mešetarji, navodila za oddajo podpisov za razpis referenduma ter deli prostorskega načrta, ki jim CI nasprotujejo.

Vsak oglas mora biti opremljen najmanj z elektronskim naslovom naročnika, iz katerega je jasno razvidna identiteta,” je razložila Jasmina Roškar, vodja službe za odnose z javnostmi na Pošti Slovenije. Dodala je, da CI Ljubljana ni formalna organizacija in nima odgovorne osebe, ta pa ni bila razvidna niti iz naknadno priloženega spletnega naslova.

Ob navedenem je imela Pošta Slovenije pridržek tudi v zvezi z vsebino predmetne pošiljke,” je povedala Roškarjeva. Besedilo je bilo, pravi, žaljivo, poleg tega je vzpostavilo sum o tem, da so izpolnjeni zakonski znaki katerega izmed kaznivih dejanj zoper čast in dobro ime. “Glede na navedeno si ob spoštovanju dobre poslovne prakse ne sme in ne more privoščiti prenosa pošiljk s takšnimi in podobnimi besedili,” je dejala.

V preteklosti so distribucijo takšne pošte že zavračali, in sicer zaradi enakih razlogov kot pri letakih CI Ljubljane, je še dodala Roškarjeva.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.