Slovenija
24 ogledov

Bežijo od Erjavca?

Sestanek parlamentarnih strank. Saša Despot
Iz DeSUS-a zaradi vključitve v koalicijo s SDS, Listo Virant, SLS in NSi izstopilo že več kot sto članov.

Vstopu v desnosredinsko koalicijo so najbolj nasprotovali v dolenjskem, podravskem in gorenjskem pokrajinskem odboru. Milan Lah, ki je že odstopil kot predsednik dolenjskega pokrajinskega odbora, je pojasnil, da so bili na seji sveta, kjer so odločali o vstopu v koalicijo, preglasovani. Po njegovih besedah je izstopilo že več kot sto članov, napovedujejo pa se že novi odhodi.

Janša se jim ne zdi primeren

Kot je poudaril, na svetu stranke sploh niso dobili vpogleda v koalicijsko pogodbo in tako niso poznali njene vsebine. Poleg tega nasprotniki vstopa v desnosredinsko koalicijo menijo, da predsednik SDS Janez Janša, ki je v kazenskem postopku, ni primeren za vodenje vlade. Lah Janši tudi očita, da je bilo v času njegove vlade med letoma 2004 in 2008 "največ pojavov tajkunizacije", v opoziciji pa da je rušil potrebne reforme.

Zahtevajo izredni kongres

Lah še pojasnjuje, da s terena prihajajo zahteve za sklic izrednega kongresa stranke. Če se bo to tudi zgodilo, pa še ni mogel napovedati, saj bi moralo takšno zahtevo podpreti 30 odstotkov občinskih odborov DeSUS-a.

Predsednik pokrajinskega odbora Podravje Marjan Malek je za STA povedal, da podatkov o izstopih na območju pokrajinskega odbora Podravje nima, in da bi bilo treba o tem povprašati posamezne občinske odbore.

Po besedah predsednika pokrajinskega odbora Gorenjska Antona Stražišarja je iz njihovega območja iz stranke odstopil član kadrovske komisije DeSUS-a, ki ga je v omenjeno komisijo predlagal gorenjski pokrajinski odbor. Od članstva je Stražišar do zdaj dobil tudi več groženj, da bodo izstopili iz stranke, vendar pa samih izstopnih izjav do zdaj ni dobil.

Komentarjev 9
  • Trsten 00:59 01.februar 2012.

    Ti pa plačan provokatorski izrodek.

  • Trsten 00:58 01.februar 2012.

    Korl, zmeč ven to bando rdečo.

  • Murchi 22:38 31.januar 2012.

    Edino pravilno, da grejo. Pač nočejo sodelovati z zarotniško bando, ki dela vse, samo, da je na oblasti.