Slovenija
22 ogledov

Bi decembrska plača lahko zamujala?

Na letošnji lestvici je 183 držav, medtem ko jih je bilo lani 179. (Foto: iStock Žurnal24 main
Decembrsko plačo bi zaradi prilagoditev na pravila in standarde znotraj enotnega območja plačil v evrih SEPA lahko na osebne račune dobili nekoliko kasneje kot običajno. A, kot zagotavljajo v Združenju bank Slovenije (ZBS), še vedno isti delovni dan.

Po novem se bo nakazilo vaših osebnih prejemkov začelo šele takrat, ko bo delodajalec oddal plačilni nalog banki, pri kateri ima odprt račun in na tem računu zagotovi sredstva za izplačilo osebnih prejemkov.

Ob izpolnitvi navedenih pogojev banka plačnika takoj obdela prejete podatke za izplačilo osebnih prejemkov ter odobri račune prejemnikov, ki imajo odprte račune pri istih banki kot plačnik, so razložili v Združenju bank Slovenije.

Pri tistih prejemnikih, ki imajo račune odprte pri drugih bankah, pa banka plačnika plačila za prejemnika posreduje na te banke v skladu z urniki delovanja plačilnih sistemov večkrat dnevno.

"V primerjavi s sedanjim načinom izvajanja izplačil osebnih prejemkov je lahko odobritev prejemnikovega računa pri novem načinu obdelave osebnih prejemkov nekoliko kasnejša, vendar še vedno tekom istega delovnega dne," še zagotavljajo na ZBS.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.