Slovenija
138 ogledov

"Bi radi, da spim z vami?"

Tožba zaradi uporabe garsonjere. Uporabljal, kar ne bi smel?

Koper. "Večkrat sem bil s Hrvatičem v tem stanovanju. V njem je hranil tudi gume svojega srebrnega mercedesa CL, pred tem pa tudi od črnega," je zatrdil Danijel Cibarić, nekdanji varnostnik podjetnika Rajka Hrvatiča, pred sodnico koprskega okrožnega sodišča Petro Leskovic Potočnik. Ona bo odločila glede obnove postopka zaradi domnevno sporne uporabe garsonjere v hiši na Sončni poti v Portorožu.

Na sodišču nista prvič

Od Hrvatiča zahtevata zanjo 40 tisoč evrov uporabnine njegova nekdanja soseda Janja in Marino Poropat. Ta je sicer javnosti znan kot tisti portoroški obrtnik, ki si že več kot desetletje prizadeva dokazati, da ga je združba kriminalcev sredi julija 1999 poskušala umoriti po naročilu njegovega tedanjega soseda Hrvatiča, ki je stanoval v isti hiši. Lani je glede tega primera ljubljansko okrožno sodišče odločilo, da mora Poropatu država plačati deset tisoč evrov z zamudnimi obrestmi od januarja 2008. Sodišče je namreč presodilo, da organi pregona na Obali niso storili dovolj, da bi raziskali primer. Poropata so napadli na dvorišču njegove hiše, na odlagališču gradbenih odpadkov v Strunjanu pa ga je nato nezavestnega našel mimoidoči.

Med petkovim narokom je sodnica Hrvatiča večkrat opozorila, da ni dobil besede, njegovo odvetnico Ma
gdo Mlač pa, da ji zaradi njenih vprašanj priči grozi prijava odvetniški zbornici.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.