Slovenija
81 ogledov

Bi res zaslužil milijon?

Portoroška plaža Janez Mužič
Jože Golenač toži Okolje Piran zaradi domnevno izgubljenega dobička.

Na koprskem okrožnem sodišču se je začela in končala obravnava v tožbi podjetnika Jožeta Golenača zaradi njegovega domnevno izgubljenega dobička, ko mu je Okolje Piran odvzelo senčnike in ležalnike na portoroški plaži oziroma z njim razdrlo pogodbo o oddaji teh plažnih pripomočkov. “Gre za spor iz leta 1996. Menimo, da je tožbeni zahtevek v celoti pravno neutemeljen,” poudarja Alen Radojkovič, član uprave Okolja. Pogodbo s podjetnikom naj bi razdrli zaradi slabega upravljanja, ta pa se je nato odločil za odškodninsko tožbo v višini 1,2 milijona evrov.

To ni prva tožba

Golenač je to javno podjetje v preteklosti že tožil; tedaj zaradi izgubljenega zaslužka, ki naj bi ga imel s prodajo potiskanih majic za koncert Rolling Stonesov v Zagrebu leta 1998, in sicer v višini dobrih 450 tisoč evrov. Okolje mu je zaradi neplačevanja računov takrat izklopilo elektriko, zato naj bi Golenač utrpel izpad prihodkov. Njegovo zahtevo je sodišče v celoti zavrnilo. Zdaj je podjetnik Okolju po pravnomočnosti sodbe dolžan poravnati sodne stroške v višini 30 tisoč evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.