Slovenija
25 ogledov

BicikeLJ uporablja že skoraj 27 tisoč ljudi

Nevozna kolesa iz sistema Bicikelj je opazil tudi bralec, ki je poslal fotografi Žurnal24 main
Na začetku novega leta je BicikeLJ uporabljalo več kot 26.700 posameznikov. Rekorden dan izposoje ostaja 5. oktober, najbolj oblegani postaji pa Cankarjeva ulica - Nama in Prešernov trg - Petkovškovo nabrežje.

Ljubljanski BicikeLJ je začel obratovati 12. maja lani, do danes pa je to storitev začelo uporabljati že 26.774 registriranih uporabnikov. Kot ugotavlja Slovenska kolesarska mreža, je zanimivo, da je rekorden datum izposoj zabeležen 5. oktobra, kar kaže na popularnost kolesarjenja tudi izven klasične sezone. Na vprašanje, ali so raziskovali, zakaj je bil prav ta dan rekorden, nam je namestnik direktorja Europlakat, Boštjan Berčan, dejal: "Rekordno število izposoj v sistemu Bicikelj smo beležili v prvi polovici oktobra, največ 5. oktobra, ko so uporabniki opravili 3.624 voženj (v povprečju vsaj 12 na kolo), ob tem pa so Europlakatovi vzdrževalci opravili še več kot 500 premikov koles iz polnih postaj na prazne. Verjetno je večje število izposoj koles v tem času povezano z začetkom predavanj na ljubljanskih fakultetah in lepim vremenom."

Zadnji statistični podatki, objavljeni 10. januarja, so sicer naslednji:

  • Število vseh izposoj: 411.449 (od tega je 98,12 odstotka krajših od ene ure – brezplačno)
  • Rekorden datum izposoj/dan ostaja 5. 10. 2011 s skupnimi premiki 4.036 oziroma samo uporabniki 3.624
  • Povprečni čas izposoje: 21,37 min/vožnjo
  • Najbolj oblegani postaji sta še vedno Cankarjeva ulica - Nama (42.630 izposoj) in Prešernov trg - Petkovškovo nabrežje (27.713 izposoj)
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.