Slovenija
25 ogledov

Bigec bo vodil pediatrijo

Kolegij klinike za pediatrijo se z imenovanjem novega predstojnika ne strinja. M Žurnal24 main
UKC Maribor. Strokovni kolegij imenovanju Martina Bigca nasprotuje.

"Imam trimesečni odpovedni rok. Koliko prej bom lahko nastopil kot predstojnik, je odvisno od tega, kdaj bo izbran nov direktor,” pravi Martin Bigec, novi predstojnik Klinike za pediatrijo Univerzitetnega kliničnega centra Maribor, zdaj sicer še direktor Zdravstvenega doma Radlje ob Dravi.

Bodo še Klinika?
“Status ni ogrožen.” Glavni razlog za nepodporo kolegija Bigcu je bojazen, da bi lahko izgubili status klinike, saj novi predstojnik nima naziva ne profesor in ne docent. “Popolnoma ustrezam razpisnim pogojem. Sem asistent na medicinski fakulteti in pridobivam doktorski naziv. Z mojim prihodom status klinike ni ogrožen,” pojasnjuje Bigec.

Edini prijavljeni kandidat
Bigec se je edini prijavil na decembra objavljen javni razpis. Neuradno smo izvedeli, da nihče od zdravnikov specialistov ni bil pripravljen postati predstojnik, kar naj bi bila posledica njihovega nezadovoljstva z delovnimi razmerami.

Po naših podatkih se v strokovnem kolegiju klinike za pediatrijo z izbiro ne strinjajo; menijo, da Bigec ni primeren kandidat ne po strokovni ne po organizacijski plati, poleg tega pa se bojijo, da se z njegovim prihodom razmere na kliniki ne bodo izboljšale. “S kadrovskimi in prostorskimi težavami sem zelo dobro seznanjen. Kje so največje potrebe, pa se bo izkazalo, ko bomo sedli za mizo in zavihali rokave,” napoveduje Bigec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.