Slovenija
37 ogledov

Bigec še vedno razburja

Pred prijavo Bigeca je vodstvo UKC Maribor opravilo tudi interni razpis na pedia Žurnal24 main
Nov predstojnik. Zdravniki proti, vodstvo vztraja. Bigec upa na dobre odnose.

Nestrinjanja med zaposlenimi na Kliniki za pediatrijo Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor glede imenovanja novega predstojnika so še vedno vroča.

Pomoč iz Ljubljane
Sodelovanje. Trenutno na kliniki pričakujejo pediatra intenzivista s Pediatrične klinike UKC Ljubljana, ki bo tri mesece sodeloval pri delu mariborskih kolegov. “Delo bo začel danes,” je potrdila Darja Arko, strokovna direktorica UKC Maribor.

Za boljšo komunikacijo
Kot smo že poročali, zdravniki s klinike nasprotujejo imenovanju Martina Bigeca za novega predstojnika. “To preprosto ni dobra rešitev. Ne strinjamo s z njegovim imenovanjem. Zakaj ne, pa se bo pokazalo čez kakšno leto, ko bodo tukaj rezultati,” nam je pojasnil eden izmed zaposlenih na pediatriji. Bigec, ki pravi, da verjame v to, da se bodo strasti in nestrinjanja kmalu pomirila, pa je že doživel hladen tuš. “Zaposlenim sem želel predstaviti pogled na razvoj pediatrije. Na sestanek skupaj z vodstvom sem jih povabil, da se pogovorimo in bolje spoznamo, vendar jih je večina sestanek protestno zapustila,” je pojasnil Bigec, kar je potrdila tudi Darja Arko, strokovna direktorica UKC Maribor. Bigec je v svojem programu poudaril, da želi izboljšati komunikacijo med pediatri, otroci in starši. Nov predstojnik bo novo službo nastopil najpozneje konec aprila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.