Slovenija
146520 ogledov

Bilo je le vprašanje časa: Pridejo s tovornimi vozili, kradejo in ...

poplave razdejanje po poplavah Raduha uničena hiša
1/3
Profimedia
Gorenjski policisti so sporočili, da so na poplavnem območju opazili osebe z avtomobili ali tovornimi vozili, ki so si ogledovali območja, nepremičnine in predmete.

Običajno ponujajo različne storitve, pobirajo prostovoljne prispevke v humanitarne namene, beračijo. Na socialnih omrežjih se tudi že pojavljajo lažni profili o darovanju denarja ali druge humanitarne pomoči.

"Ne nasedajte jim," pozivajo policisti. Na območjih, ki so jih razdejale poplave, so Škofjeločani včeraj dopoldne izsledili 32- in 45-letna državljana Bolgarije. Do objekta sta se pripeljala s kombijem, ki je imel oznake montažnega podjetja z oznakami znanih proizvajalcev oken in vrat. Moška so prijeli in ovadili za kaznivo dejanje.

Policisti so bili obveščeni o vsiljivem beračenju 25-letne državljanke Romunije, na podlagi klicev občanov pa so identificirali neznane osebe s tovornim vozilom in zoper njih izvedli policijske postopke.<

poplave razdejanje po poplavah Radmirje uničena hiša | Avtor: Profimedia Razdejana hiša po poplavah. Profimedia

Zahvala gre vsem občanom, s katerimi v sklopu policijskega dela v skupnosti gradimo trden most medsebojnega sodelovanja, so zapisali gorenjski policisti. Občanom pa svetujejo, naj bodo pozorni na osebe, ki bi pod pretvezo ponujale pomoč prizadetim v ujmi, saj vsak nima ravno takšnega namena. V takih primerih obvezno preverite verodostojnost, denar ali humanitarno pomoč nakazujte samo po uradnih institucijah ter ne sprejemajte t. i. "kvazi prostovoljcev", ki bi izkoristili stisko. Kdor opazi neznance naj takoj obvesti najbližjo policijsko postajo ali na številko 113. Le tako se lahko zmanjša možnost vlomov, tatvin ali drugih kaznivih ravnanj.

Komentarjev 24
  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 09:24 12.avgust 2023.

    Tudi jaz mislim, da bi morali policisti stat na cesti in vsem preverit dokumente, Če prihaja oseba iz Bolgarije, Romunije ali Romskega naselja, izgnat iz Slovenije po hitrem postopku v času 12 ur ! Pa takoj ukinit vse socialne transferje ...prikaži več Slovenskim Romom, ki niso 75% invalidi.

  • Boschtjan Zupanchich 07:37 12.avgust 2023.

    Menda začeli tudi že nekateri bolj Pokvarjeni kmetje krasti , in to prav po hinavsko, .... sem ravno sinoči slišal , ....

  • Avatar Zala
    Zala 23:27 11.avgust 2023.

    Herkules 15:17 11.AVGUST 2023 ............ to niso nobeni begunci ali azilanti. Cigani iz Romunije in/ali Bolgarie. Preprodajalci, ki jih vidiš na avtocestah, ko se s kombiji prevažajo od Romunije/Bolgarije do Italije in nazaj različnim blagom.