Slovenija
17 ogledov

Bin Laden kraljeval na Facebooku

Facebook želi revolucionirati način spletnega sporočanja. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Uporabniki Facebooka so v svojih statusih najpogosteje omenjali smrt vodje Al Kaide Osame bin Ladna in zmago moštva Green Bay Packers na Super Bowlu.

Med prvo peterico tem na Facebooku sta še sporna oprostitev Američanke Casey Anthony, ki so ji sodili zaradi umora dveletne hčerke, igralec Charlie Sheen in pa smrt ustanovitelja Appla Steva Jobsa. Sledijo jim poroka britanskega princa Williama in Kate Middleton, smrt pevke Amy Winehouse, priljubljena računalniška igrica Call of Duty: Modern Warfare 3, vojaška operacija v Libiji in orkan Irene, ki je v ZDA letos terjal skoraj 60 življenj.

Med top memi letošnjega leta je zagotovo uporaba "lms" in "tbh". Prva je okrajšava za "like my status" in je nekakšno povabilo Facebook prijateljem, naj tvojemu statusu namenijo pritisk na gumb Like oziroma Všeč mi je, druga pa je okrajšava za "to be honest" in se pogosto uporablja skupaj z "lms". Naslov 'Facebook status leta 2011' bi si tako zaslužil izraz "lms for a tbh", kar je v bistvu poziv nekomu, naj mu bo všeč tvoj status, v zameno pa dobi tvoje iskreno mnenje o njem.

Med hiti planking, Megan Fox in Messi

Med Facebook hiti leta je tudi planking oziroma ležanje z obrazom navzdol na za to neobičajnih mestih in pa ameriški producent elektronske glasbe Skrillex, ki je bil zaradi sodelovanja s skupino Korn in napovedjo ustanovitve lastne založbe omenjen kar 76-krat pogosteje.

Med novičarskimi mediji na Facebooku sta najhitreje rasli ameriški televiziji CNN in Fox News, radio NPR, politično-satirični The Onion in časnik New York Times. Med igralci in televizijskimi osebnostmi je na prvem mestu Megan Fox, med filmi Harry Potter, med televizijskimi oddajami Zdravnikova vest (House), med glasbeniki Rihanna, med športniki nogometaš Lionel Messi in  nogometni klub Barcelona med športnimi ekipami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.