Slovenija
43 ogledov

Binder novi predsednik GZS

(Foto: IFP) Žurnal24 main
Stojan Binder je postal novi predsednik Gospodarske zbornice Slovenije (GZS). V drugem krogu je dobil 65 od 86 veljavnih glasov.

Stojan Binder bo na položaju nasledil Zdenka Pavčka, ki je pred časom odstopil s položaja. V svojem programu dela je opozoril, da je svetovna gospodarska kriza prizadela tudi Slovenijo. Vlada je sicer pripravila izhodno strategijo, vendar jo izvaja prepočasi in premalo odločno, pri tem pa dodatno bremeni tudi gospodarstvo, je prepričan. Kot predsednik GZS si bo zato prizadeval za izboljšanje likvidnosti in razbremenitev gospodarstva ter internacionalizacijo podjetij in prehod v družbo inovacij.

Funkcijo predsednika bo opravljal do izteka štiriletnega mandata sedanje skupščine GZS in konstituiranja nove, torej najdlje do 29. maja 2011. Po preteku mandata je lahko znova izvoljen za predsednika GZS.

Pavček, ki je funkcijo predsednika zbornice nastopil maja 2007, je s položaja odstopil 14. julija. Takrat je pojasnil, da je to storil iz osebnih razlogov in da odstopu ni botroval poziv upravnega odbora Združenja kemijske industrije pri GZS. Ta mu je očital, da podjetja iz skupine Viator&Vektor, ki jo vodi ravno Pavček, ne plačujejo članarine GZS.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.