Slovenija
7 ogledov

Binetu dodatek za uspeh

Žurnal24 main
Merkur. Uradno v prisilni poravnavi. Kordež si je do konca izplačeval nagrado za uspešnost.

Kranjsko sodišče je včeraj z oklicem uradno začelo postopek prisilne poravnave Merkurja. Prisilni upravitelj, ki bo bdel nad vsemi transakcijami, je postal odvetnik Ladislav Hafner.

Upniki imajo zdaj en mesec časa, da prijavijo svoje terjatve, ki jih je za 781 milijonov evrov. Zadnji dan za prijavo je 3. december. Nato bodo navadni upniki, ki svojih terjatev nimajo zavarovanih, glasovali, ali so za prisilno poravnavo. Če bodo proti upniki z več kot 40 odstotki terjatev, bo sledil stečaj. Ta bi stal več kot 26 milijonov evrov, navadni upniki pa bi bili poplačani 26-odstotno.

50 tisoč evrov mora Merkur v 15 dneh založiti za stroške postopka.

Preobrat: HTC Dva upnik
Sodišče je imenovalo tudi upniški odbor, v katerem je presenetljivo tudi družba HTC Dva, prek katere je Merkur delno izplačal menedžerje, ki so sodelovali v prevzemu. Merkur je HTC Dva dal skoraj 200 milijonov evrov posojila in ga nato večino odpisal, včeraj objavljena dokumentacija pa kaže, da je Merkur družbi HTC Dva dolžan 12 milijonov evrov.

Kordežu nagrada za uspeh
Kljub težavam, v katerih je bilo podjetje, si je Kordeževa uprava prvo polovico leta še vedno izplačevala nagrado za uspešnost. Skupaj so dobili 43 tisočakov bruto gibljivih prejemkov, od tega Kordež 16 tisoč evrov. Po pojasnilih iz poročila o finančnem položaju Merkurja so gibljivi prejemki "prejemki iz naslova uspešnosti 
poslovanja".

Goranu Čelesniku, ki je marca zaradi spora s Kordežem zapustil upravo, je Merkur izplačal 168 tisoč evrov bruto odpravnine.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.