Slovenija
68 ogledov

Bitka bogatih talentov in politikov

Sodeč po forumih bo glasove večine najstnic dobil Peter Vode, ki ga (tudi finanč Žurnal24 main
Finale talenta. Prednost naj bi imeli premožnejši udeleženci ali otroci bogatih staršev. Gledanost. Pop TV gledanost v nedeljo, ko bo tudi referendum, ne skrbi.

“To je multimilijonski posel, tu ni naključij,” o tem, kdo bo zmagovalec bitke Slovenija ima talent in ali bo vse odvisno le od svobodne volje gledalcev, ki bodo prek sms-sporočil glasovali za svoje favorite, meni David Stritar iz založbe Dallas Records. Pravi, da bodo na koncu dejavnik tudi udeleženci sami, “ki so v želji po samopromociji in slavi pripravljeni narediti, karkoli je potrebno za dosego cilja; oglaševanje prek spletnih strani, diskreditiranje svojih nasprotnikov, celo samooglaševanje, če gre za premožnejše udeležence ali otroke premožnejših staršev. Založbe pa bodo po oddaji ali pa že med njo skrbele za kariere novopečenih zvezd.”

Finalisti šova Slovenija ima talent
• Plesne skupine. Maestro, Dunking Devils in Allthat. • Pevski izvajalci. Fanika Križaj, Peter Vode, Maja Keuc, Sanja Poljšak Pesan, Alen Vogrinec Vesel, Lina Kuduzović in jodlarica Tina Drole.

Zmagal naj bi lep moški
V nedeljo se tako končuje po mnenju mnogih ena od boljših televizijskih oddaj v Sloveniji, s čimer se strinja tudi Leon Magdalenc, direktor agencije Nastop Plus: “Oddaja je režijsko in produkcijsko odlično narejena.”

“Že zdaj so vsi zmagovalci,”
je prepričan naš vir blizu Pop TV. Vsa deseterica, ki je v finalu, lahko trenutno prepoznavnost dobro izkoristi. “To je začetek, zdaj pa bo za slavo in uspeh treba trdo delati,” dodaja. Ali se bo uresničila napoved socialne antropologinje Eve Vrtačič, da bo najverjetneje zmagal moški, ki izkazuje mladost, lepoto in zdravo telo ter je po slovensko priden, skromen in simpatičen, bomo izvedeli v nedeljo. Največ možnosti za zmago, kot kažejo razprave na forumih, ima 14-letni Peter Vode, saj bi lahko zanj glasovale slovenske najstnice.

“Gre za veliki finale, dogodek, ki ga Slovenija nestrpno pričakuje,” pa morebitno manjšo gledanost finala šova v nedeljo, ki sovpada z referendumom o arbitraži, zanika Katja Kovačič s Pop TV. Da bodo ljudje raje preklopili na izbor finalista, je prepričan tudi medijski strokovnjak Miro Kline: “Ljudje imajo politike čez glavo.”

Mnenja:
"Navijam za plesno skupino Maestro, ki so jo ljudje šele zdaj odkrili, a je v plesnih krogih znana. Všeč sta mi tudi Maja Keuc in mala Lina. Ta lahko še veliko naredi, če jo bodo vpisali v glasbeno šolo in jih ne bo prej zavedla slava," meni Barbara Drnač, plesna kritičarka.

"Resničnostni šovi so ubili vse zvezde v Sloveniji, saj lahko vsakdo po principu pokaži, kaj znaš, postane zvezda. Dvomim, da lahko instantprodukcija da kaj več od trenutne zabave. Ni nobene dodane vrednosti, zato tudi ni zvezd," je zatrdil Sebastjan Artič, Čarli TV.

"Ne zanima me, kdo bo zmagal. Mene zanima, ko in kako bruhajo čustva, ne pa imitatorji. Ne zanima me kakovost petja, temveč zgodbe tistih, ki ga izvajajo. Denimo mladega očeta Alena ali pa jodlarice Tine. Ne bi glasoval za Lino," je dejal Leon Magdalenc, agencija Nastop Plus.

"Absolutno sem za skupino Allthat, saj izražajo multitalentiranost. Treba je zasnovati zgodbo, napisati scenarij, izbrati pravilno glasbo. Potem je treba še z režiserji izbrati pravo luč, prave kadre. Vse to je talent," pa meni Željko Božič, hip hop plesalec, koreograf.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.