Slovenija
1178 ogledov

Bitka med Pahorjem in Šarcem bo napeta do konca

Volitve 2014 Andrej Leban
Dva dni pred volitvami sicer malenkostno vodi Pahor.

Volilna anketa, ki jo je za Delo izvedla agencija Episcenter, napoveduje, da bo v nedeljo aktualni predsednik republike Borut Pahor osvojil večino glasov. Po Delovi napovedi na vzorcu 1025 vprašanih naj bi dobil 56,3 odstotka podpore, izzivalec, kamniški župan Marjan Šarec, pa 43,7 odstotka podpore.

Glede na izkušnje iz prvega kroga predsedniških volitev, ko je večina raziskav javnega mnenja nakazovala zmago Pahorja že v prvem krogu volitev, bi bilo po navedbah časnika treba opozoriti na previdnost in upoštevanje dejstva, da je edina relevantna raziskava javnega mnenja izvedena na dan volitev oziroma ko delo opravijo volilne komisije s preštevanjem oddanih glasovnic.

Glede na 95-odstotni interval zaupanja Šarec v nobenem primeru ne more doseči Pahorja.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • občan1 17:07 10.november 2017.

    Ljudje božji, ali nimamo dovolj "filozofiranja", če nebi ukinili SDK- ( nekateri bralci to ne poznajo ), bi bili danes druga Švica. podlegli smo filozofom-takšen kot je Pahor. Ne bi imeli tajkunov, kraje premoženja, bančne luknje, itd. Če hočemo na ...prikaži več boljše moramo voliti ŠARCA

  • Timotejka 16:32 10.november 2017.

    Kdo je bil domobranec Balantič po katerem je Šarec poimenoval knjižnico Kamnik? Komu ni mar za varnost prebivalcev EU, ker bi zahteval umik žičnate ograje, ki nas varuje pred nezakonitimi priseljenci z BV in kdo bi dal otroke posvojiti istospolnim ...prikaži več parom, čeprav je sam zadovoljen s svojima posvojiteljema, čeprav nista istospolni par?

  • Avatar Leon
    Leon 15:39 10.november 2017.

    Kako mediji vplivajo na bralce je primer na spletnem Siol.net ,kjer njihov "KVIZ koga bi volili"... dobesedno nateguje bralce ! V vseh primer izbire odgovorov je rezultat vedno enak ; kandidat je vedno Pahor ! Tako se to dela po ...prikaži več politični liniji .