Slovenija
14 ogledov

Bitka za 10 tisočakov

mobitel aplikacija mobilni telefon
1/6
Žurnal24 main
Natečaj. Slovenski razvijalci izdelali tri brezplačne mobilne aplikacije. Tista z največ prenosi bo zmagala.

Aplikacije. Konec januarja se za slovenske razvijalce konča natečaj Nokia App Forum Slovenija. Od 12 prijavljenih so bile v Nokijini trgovini Ovi objavljene tri mobilne aplikacije, ki ostajajo v igri za nagrado 10 tisoč evrov. To so Bonacarte, Mommy's Helper in Prevoz.org.

Aplikacije: Ne spreglejte galerije.

Zmagovalca bo določilo število prenosov iz spletne trgovine. Naj še omenimo, da lahko uporabnik vse tri aplikacije iz trgovine Ovi prenese in uporablja brezplačno.

Denar bi porabili za razvoj
Čeprav je tekmovanje namenjeno razvijanju aplikacij za mobilnike z operacijskim sistemom Symbian (Nokia), razvijalci obljubljajo, da bodo aplikacije ponudili tudi za druge mobilnike. “Razvijamo jo tudi za mobilnike ios in android, trenutno pa je najdejavnejši razvoj vsem dostopne spletne različice aplikacije,” pravijo razvijalci Bonacarta. Ta aplikacija uporabniku pokaže seznam restavracij v njegovi bližini (tudi na zemljevidu) in njihove dnevne menije. Za zdaj pokrivajo "študentske" restavracije, ki omogočajo plačevanje na bone. Če bi zmagali na natečaju, bi denar namenili nadaljevanju razvoja obstoječe aplikacije in razvoju novih.

V dobrem mesecu so mladi slovenski računalniški mojstri razvili aplikacijo Prevoz.org. Prek nje lahko uporabnik poišče prevoz v razne kraje ali pa ga sam ponudi drugim. Za sodelovanje na natečaju so se odločili “predvsem zaradi podpore Nokie ter dostopa do njihovih strokovnjakov in lokalnega šolanja”. Poleg aplikacije za telefone symbian so že pripravili takšno za androide, aplikacija za iphone pa je še v nastajanju. Mommy's Helper (pomočnik za mamice) pa je, kot pove ime, aplikacija za pomoč nosečnicam in mladim staršem.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.