Slovenija
37 ogledov

Bitka za krajevne skupnosti

"Zadnji dve leti sem s predsedniki KS dejavno usklajeval proračun, zato me moti, Žurnal24 main
Občina Kranj. Bogatajev tabor o politiki do krajevnih skupnosti razdelil mnenja.

Da je Mohor Bogataj za podeželje naredil več kot katerakoli druga mestna oblast, je golo zavajanje, se na navedbe Stranke za napredek krajevnih skupnosti (KS) jezi podžupan Mestne občine Kranj (MOK) Igor Velov.

“Trdim, da je bilo razdeljevanje denarja v tem mandatu preglednejše in enakomernejše, pa še več ga je bilo,” je dejal. O tem naj bi spregovorili na današnjem povzetku delovanja MOK v zadnjih štirih letih.

Nasprotna dejstva
“Bogataj je do zdaj edini župan, ki ni favoriziral samo mesta, ampak je vse KS obravnaval enakovredno in enakopravno,” je v utemeljitvi podpore županskemu kandidatu na letošnjih volitvah zapisala Stranka za napredek KS.

Velov je odgovoril, da so dejstva nasprotna: “Dokumenti pričajo, da je šel v času Bogataja denar v le nekaj izbranih KS, medtem ko nekatere tudi več let niso dobile praktično ničesar.”

Kaj pravijo KS
Franc Benedik, predsednik KS Center, ocenjuje, da je bilo v Bogatajevem mandatu bolje: “Bolj je upošteval mnenja KS, ki so bile v tem mandatu odrezane od odločanja.” Povsem nasprotno trdi predsednik KS Hrastje Dominik Ovniček: “Ta mandat je bolje. Ni favoriziranja.” Pojasnil je, da se je MOK z vsemi KS pogovorila, uskladila prioritete in jih vključila v proračun. Tako je bil denar enakomernejše porazdeljen, meni Ovniček.

Različni mnenji
Seznanjen z nasprotnim stališčem kolega Benedika je Ovniček ugotavljal, da sta med predsedniki KS dve struji. “Tisti, ki so bili prej v osemčlanski komisiji, ki je delila denar, so v tem mandatu verjetno izgubili, ampak večina KS pa je zagotovo pridobila,” je prepričan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.