Slovenija
17 ogledov

Bitka za lokacijo

Košarkarji si želijo dvorano, ki bi bila namenjena zgolj košarki in v kateri bi Žurnal24 main
Košarkarji, siti razprav in predlogov, o lokaciji ne želijo več govoriti.
4 lokacije so tema pogovorov o dvorani: Velodrom Češča vas, Drgančevje, Bajnof in Portoval.

Dogajanja okoli dvorane uradno ne bomo več komentirali,” nam je včeraj, ko smo ga spraševali o zanje najprimernejši lokaciji dvorane za potrebe evropskega prvenstva (EP) v košarki 2013, odvrnil Miro Župevec, direktor Košarkarskega kluba Krka.

Za Drgančevje
V zadnjih dneh so košarkarji sicer večkrat javno povedali, da podpirajo lokacijo v Drgančevju. “Dvorana, ki bi nastala s pokritjem velodroma, za nas ni najprimernejša,” nam je še pred dnevi dejal Župevec.

Košarkarji so na torkovi tekmi evropskega pokala v dvorani Leona Štuklja na steno obesili fotografije dvorane v Bonnu, v kateri so igrali prejšnji teden. Župevec nam je o fotografijah takrat dejal, da je dvorana prav takšna, kakršno si želijo v Novem mestu, in da bi bila gradnja te cenejša kot pokritje velodroma.

Za Češčo vas
Najbolj uresničljiva in v tem trenutku dosegljiva je gotovo dvorna, ki bi nastala z nadgradnjo velodroma v Češči vasi, za Drgančevje ali katero drugo izmed možnosti bo potrebno več časa in več aktivnosti. Vse pa je predvsem vprašanje denarja,” meni župan Alojz Muhič. Novomeški gospodarstveniki se bodo na temo dvorane sestali danes; po Muhičevih besedah se bodo odločili, kako so pripravljeni pristopiti k projektu.

Projekt pokritja velodroma je že ob zasnovi pred dvema letoma poleg kolesarske in atletske steze na sredini dvorane vseboval tudi možnost igrišč za šport z žogo. Za organizatorje EP bi bilo to najcenejše,” je prepričan Bogdan Fink, direktor Kolesarskega kluba Adria Mobil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.