Slovenija
21 ogledov

Bitka za RTV na Twitterju

Generalni direktor RTV meni, da referenduma o RTV prispevku ne more biti, saj gr Žurnal24 main
Zakon o RTV na Twitterju. Zagovorniki v rahli prednosti, nasprotniki agresivnejši.

Splet. “Če ne verjamete politikom in strokovnjakom, verjemite legendi slovenskega novinarstva Juriju Gustinčiču,” je eden od tvitov, ki jih je napisal uporabnik RTVjeZAKON, ki se zavzema, da slovenski državljani glasujemo za nov zakon o RTV Slovenija. Kot je zapisano v profilu, pod tem imenom tvita združena koalicija članic in članov SD, Zares, DeSUS in LDS. Do včeraj so sledili 139 tviterašem, nazaj pa jim jih sledi 50.

Prav tako tvitajo nasprotniki tega novega zakona, ki se skrivajo pod imenom RTVniZAKON – svoje identitete namreč kljub vprašanjem nekaterih uporabnikov ne želijo razkriti. Sodeč po sledenju pa so dosti agresivnejši od zagovornikov, saj sledijo že kar 630 tviterašem, nazaj jim sledi le 44 uporabnikov. Med drugim so včeraj na Twitter zapisali, da “Cerkev volivce poziva, naj na referendumu glasujejo proti novemu zakonu o RTVS”. Zanimivo je tudi, da si podporniki in nasprotniki na Twitterju sledijo in med seboj dokaj ostro komunicirajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.